logo


Την Πέμπτη 25 Μαΐου, που ο Δήμος Διονύσου αντιμετώπισε για μια ακόμη φορά οξύτατα προβλήματα από τη δυνατή νεροποντή, ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης στη  διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, αλλά και για έργα αποχέτευσης.

Ειδικότερα ο κ. Ζαμάνης ανακοίνωσε πως στις 26 Ιουνίου θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια το αντιπλημμυρικό έργο στη θέση Βρυσάκι του Αγ. Στεφάνου. Η διαδικασία για το έργο, που αναμένεται να δώσει τέλος στον εφιάλτη της πλημμύρας που ζουν όλοι οι κάτοικοι της εκεί περιοχής όταν βρέχει, είχε ξεκινήσει το 2000 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Την επικείμενη μάλιστα δημοπράτηση είχε αναγγείλει ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδιας στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην Οδό Διονύσου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επιπλέον μέσα στο 2017 αναμένεται η δημοπράτηση του τμήματος της απαοχέτευσης που περιλαμβάνει τμήμα της Άνοιξης και το υπόλοιπο της Δροσιάς, έργο για το οποίο ο Δήμος περιμένει την πράξη ένταξης.

Τέλος ο κ. Ζαμάνης μετέφερε στο Σώμα δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρ. Καραμάνου, σύμφωνα με τις οποίες καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, με την πρώτη αναμόρφωσή του, και η μελέτη για το αντιπλημμυρικό των οδών Πιπεροπούλου, Σάμου, Τραπεζούντος κ.λπ., ώστε να είναι πληρέστερη η θωράκιση της ευρύτερης περιοχής που πλήττεται συχνά από τις πλημμύρες.

Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της μειοψηφίας, εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για τις παραπάνω εξελίξεις, δεν έλειψαν εντούτοις οι επισημάνσεις πως το αντιπλημμυρικό έργο στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς, που στοίχισε 120.000 ευρώ, για μια ακόμη φορά δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα και να διακοπεί η κυκλοφορία αλλά και οχήματα να εγκλωβιστούν στα νερά: “Κατασπαταλήσατε τα χρήματα χωρίς αποτέλεσμα” υπογράμμισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης, ενώ την αυτοπρόσωπη μαρτυρία τους από τα προβλήματα που η βροχή είχε προκαλέσει την ίδια εκείνη ημέρα στο Βρυσάκι και στο τέρμα της οδού Πιπεροπούλου μετέφεραν οι Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης από τη ΔΑΔΙΟΝ.

“Αν δεν γίνει το μεγάλο αντιπλημμυρικό της περιοχής, τότε τα φαινόμενα στη Λ. Σταμάτας θα συνεχιστούν”, απάντησε από την πλευρά του ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως η προσπάθεια του Δήμου συνεχίζεται στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της αντιπλημμυρικής μελέτης.