logo


Προχωρούν- αν και με πολλά προβλήματα- οι εργασίες επισκευών στον Παιδικό Σταθμό δψρεάς Π. και Μ. Κουκουτσέα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου στην πρόσφατη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 15 Μαΐου, 4.500 ευρώ έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής οι επεμβάσεις στον Παιδικό Σταθμό, ώστε να γίνει λειτουργικός το συντομότερο δυνατόν. Και σχεδόν άλλες 4200 ευρώ ψηφίστηκαν στην παραπάνω συνεδρίαση, που θα διατεθούν με απ’ ευθείας ανάθεση για την προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού τάπητα και τζαμιών στον ίδιο Παιδικό Σταθμό, που μετά από 10 χρόνια εγκατάλειψης παρουσιάζει μεγάλες φθορές, όπως τις είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου σε παλαιότερο ρεπορτάζ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως οι αρχικές εκτιμήσεις για το κόστος επισκευής του κτηρίου άγγιζαν τις 60.000 ευρώ!

Στην εν λόγω συνεδρίαση ο κ. Στάικος απαρίθμησε τις εργασίες και τις προμήθειες που μέχρι σήμερα κρίθηκαν απαραίτητες για τον στοιχειώδη ευπρεπισμό του κτηρίου και που περιλαμβάνουν πλήρη ηλεκτρομηχανολογικό και υδραυλικό έλεγχο, αντικατάσταση φωτιστικών, νομιμοποίηση αυαθίρετου τμήματος, εγκατάσταση συναγερμού κ.λπ.

Και, με αφορμή σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα που απασχολεί αλλά και δυσκολεύει τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου: Μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για τις φθορές και τις ελλείψεις δεν υπάρχει. Σε σχετικό αίτημα σύνταξης της μελέτης του κ. Στάικου, η Υπηρεσία του Δήμου απάντησε αρνητικά λόγω φόρτου εργασίας. Με την άρνηση αυτή εγγράφως στα χέρια του, ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ απευθύνθηκε στον Επίτροπο ζητώντας λύση. Ο τελευταίος τον παρέπεμψε στις Τεχνικές Υπηρεσίες των δυο όμορων Δήμων- Ωρωπού και Κηφισιάς- αλλά και από εκεί η απάντηση ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να στραφεί- όπως ο νόμος τού δίνει δικαίωμα- σε ιδιώτες προμηθευτές και εργολάβους. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ- εν προκειμένω μόνο η ΕΣΤΙΑ, μια που ο ΘΕΣΠΙΣ έχει κλείσει- μέσω των Δήμων στους οποίους υπάγονται, μπορούν να προμηθεύονται μόνο καύσιμα, είδη καθαριότητας, τρόφιμα και φάρμακα. Για τα υπόλοιπα, στα οποία μπορεί να συμπεριλαμβάνονται από πόμολα και φωτιστικά μέχρι πλακάκια και έλεγχοι εξοπλισμών, υπόχρεα είναι τα Νομικά Πρόσωπα με τους ίδιους πόρους τους και αν δεν εξασφαλισθεί μελέτη από κάποια Τεχνική Υπηρεσία, τότε η λύση – και με το νόμο-είναι οι προσφορές από ιδιώτες.