logo


Με κορωνίδα την Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γ. Ρίτσου που θα παρουσιαστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, την Κυριακή 9 Ιουλίου, με την πανσέληνο, οργανώνονται φέτος τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017.

Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας για τις εκδηλώσεις, όπως τις ανακοίνωσε στην πρόσφατη (26/5) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης, περιλαμβάνουν:

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου τα τμήματα Παραδοσιακών Χορών που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στον παλιό Σταθμό του τρένου
Την Κυριακή 2 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνουν οι Χορωδίες
Την Τρίτη 4 Ιουλίου στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί γλέντι με ρεμπέτικο πρόγραμμα.

Ενώ την Κυριακή στις 9 Ιουλίου, με την πανσέληνο, στον Αρχαιολογικό Χώρο στη Ραπεντώσα το κοινό θα απολαύσει τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γ. Ρίτσου. Παρουσιαστής θα είναι ο Γ. Τζουανόπουλος, μουσικός παραγωγός, ανάμεσα στους ερμηνευτές θα είναι οι Ε. Κοταμανίδου και ο Λ. Χαλκιάς, ενώ μπουζούκι θα παίζει ο Β. Κονταρίνης. Η εκδήλωση βασίζεται σε πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας και της Διονυσιώτισσας ποιήτριας Τ. Ξινογιαννακοπούλου και το κόστος της αναμένεται να φτάσει στα 3500 ευρώ, που ήδη αναζητούνται από χορηγία. Στη σκέψη των οργανωτών μάλιστα είναι η τοποθέτηση δυο οθονών έξω από το χώρο, μια που οι θέσεις για το κοινό μέσα στο αρχαίο θέατρο είναι πολύ περιορισμένες.