logo


Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική διοργανώνουν η Π.Ε.Δ.Α., η ΕΝ.Δ.Α. και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Ο κορεσμός της μοναδικής χωματερής στην Αττική και η αντίστροφη μέτρηση με ορόσημο το 2020 ως ορισμού έτους στόχου για την κατά 52% επεξεργασία των απορριμμάτων στην πηγή -σύμφωνα με το νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α.- επιβάλλει σε όλους, αιρετούς και πολίτες άμεση δράση.

Με αυτά τα δεδομένα, αναφέρει ο Σύλλογος Δημάρχων, πιστεύουμε ότι ήλθε η «ώρα της ευθύνης για όλους» και εκτιμούμε ότι η σύζευξη  δυνάμεων Περιφέρειας και Δήμων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Ο χρόνος τρέχει και το πρόβλημα διογκώνεται. Για αυτό E.Δ.Σ.Ν.Α., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΡΑΤΟΣ  είναι ώρα να τοποθετηθούν δημόσια  για να γίνει μια ακριβής ακτινογραφία της σημερινής κατάστασης σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις με στόχο το κοινό καλό για το μέλλον το δικό μας και  των παιδιών μας.

Στην Ημερίδα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι (E.Δ.Σ.Ν.Α., ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΡΑΤΟΣ) δημόσια να τοποθετηθούν για θέματα όπως:

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα, στη διαχείριση των απορριμμάτων;
Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα, οι απαιτήσεις (στόχοι), αλλά και οι χρηματοδοτικές ανάγκες και διαθέσιμοι πόροι για την υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α.;
Πού βρίσκονται σήμερα η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και οι ΔΗΜΟΙ στην υλοποίηση του νέου ΠΕ.Σ.Δ.Α.;
Τι θα πρέπει να κάνει άμεσα το ΚΡΑΤΟΣ;
Είναι εφικτή η υλοποίηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α. και υπό ποιες προϋποθέσεις;
Υπάρχουν εναλλακτικές μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες λύσεις;
Πώς μπορούν πλέον οι Δήμοι και η Περιφέρεια να συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας;

«Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας, ως αιρετοί, να κάνουμε κοινωνούς τους πολίτες, των όποιων ενεργειών μας, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα σε ένα θέμα τόσο μεγάλης σημασίας. Κυρίως, όμως oφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό», καταλήγει στη σχετική της επιστολή προς τους αιρετούς η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

πηγή: myota.gr