logo


Γεμάτη ήταν μετά από πολύ καιρό η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου στη χθεσινή (Πέμπτη 25 Μαΐου) συνεδρίασή του, μια που προσήλθαν κανονικά στα καθήκοντά τους οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Δεν παρέλειπαν πάντως να καταδικάζουν τη “θεσμική εκτροπή” στην εκλογή του Προεδρείου, που συνεχίζεται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152. Στο πλαίσιο αυτής της καταδίκης, δεν ανέβηκαν στο έδρανο του Προεδρείου ούτε ο Τ. Καρασαρλής (Αντιπρόεδρος, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας) ούτε η Α. Λουκάτου (Γραμματέας, εκ μέρους της Νέας Πνοής για το Διόνυσο). Έτσι, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Β. Ζώτου, χρέη Γραμματέα εκτέλεσε ο δημοτικός σύμβουλος Π. Χρονόπουλος.

Δικαιολογημένος απών αναφέρθηκε ο Θ. Κρητικός από τη Διοίκηση, αλλά όχι και ο Ευ. Λυρούδιας, ενώ δεν αποτέλεσε έκπληξη η σχεδόν συνεχής παρουσία στη συνεδρίαση του Γρ. Ίσσαρη, που πρόσφατα διαγράφηκε από την παράταξη της μείζονος, και ο οποίος στηρίζοντας πλήρως τη Δημοτική Αρχή υπερψήφισε όλα τα θέματα. Το δεκανίκι της παρουσίας του πάντως δεν στάθηκε αρκετό για να υπερψηφιστεί με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 21 θετικών ψήφων η 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού  2017 που ήρθε εκτός Ημερησίας Διατάξεως, συνάντησε πολλές αντιδράσεις (σ.σ. όπως είχε γίνει και δυο ημέρες νωρίτερα στην Οικονομική Επιτροπή) και καταψηφίστηκε. Η δυσκολία εξασφάλισης αυτής της πλειοψηφίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που έχει μείνει με ακριβώς 21 δημοτικούς συμβούλους, γίνεται όλο και εμφανέστερη, ενώ πολλοί αποδίδουν την ανεξήγητη αλλαγή ημέρας της συνεδρίασης, από Τρίτη σε Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να παρακαμφθούν επαγγελματικές υποχρεώσεις συμβούλων της Διοίκησης που θα τους κρατούσαν μακριά από την πόλη τις Τρίτες (σ.σ. πάντως σε σχετική ερώτηση της κ. Λουκάτου, ασαφής ήταν η απάντηση της Προέδρου πως «οι συνεδριάσεις θα επανέλθουν τις Τρίτες στο μέλλον και εκτός απροόπτου»).

Σημείο έντονης τριβής αποτέλεσε ακόμη ο αριθμός των θεμάτων που, μαζί με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, ήρθαν εκτός Ημερησίας Διατάξεως, συζητήθηκαν επί μακρόν και τελικά οδήγησαν σε μια εξάωρη συνεδρίαση, όταν στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχαν μόνο 20 θέματα (σ.σ. υπενθυμίζεται πως η αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση με τα 54 θέματα ολοκληρώθηκε σε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα)! Η διάρκεια έφερε την κόπωση με αποτέλεσμα την αποκαρδιωτική εικόνα μιας αίθουσας όπου παρίσταντο και παρακολουθούσαν τη διαδικασία μόλις οι μισοί από τους δημοτικούς συμβούλους- οι υπόλοιποι, όσοι δεν είχαν αποχωρήσει, είτε βρίσκονταν στον προθάλαμο ή στο διπλανό γραφειάκι είτε σχημάτιζαν “πηγαδάκια” στις θέσεις του κοινού.

Παρατείνεται, τέλος, η απουσία της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου που αναρρώνει από περιπέτεια με την υγεία της, δημιουργώντας ερωτηματικά για την εκπροσώπηση της παράταξης στο μέλλον.