logo


Με 27 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 23 Μαΐου στις 9 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Άγνωστο, εντούτοις, παραμένει αν στη συνεδρίαση αυτή θα προσέλθει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, μια που εξακολουθεί να εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από την Επιτροπή του άρθρου 152, σχετικά με τον τρόπο εκλογής των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των 2 Επιτροπών του Δήμου.

Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:
*Η κατακύρωση στην εταιρεία ΥΑΔΕΣ του καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων, εργασία που ο Δήμος δηλώνει πως δεν μπορεί να εκτελέσει με ίδια μέσα, μια που υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσόν των 90.432 ευρώ, μαζί με ΦΠΑ. Η επιλογή έγινε μετά από ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με την προσφορά των ΥΑΔΩΝ να είναι μόλις 300 ευρώ χαμηλότερη από αυτήν της εταιρείας JCB SECURITY AND FACILITY. Η δεύτερη αυτή εταιρεία είχε πρόσφατα απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα μια που υπάλληλός της σεκιουριτάς τον Φεβρουάριο του 2016 προπηλάκισε Σενεγαλέζο μετανάστη στο σταθμό του τρένου στην Κηφισιά, ενώ παλαιότερα είχε καταγγελθεί από εργαζόμενούς της για “εργασιακό Μεσαίωνα”, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΕΘΝΟΣ (21/2/2016).
*Η κατακύρωση στην εταιρεία Ι. Κουτσίκος και Σια ΕΠΕ της υλοποίησης τόσο του summercamp του Δήμου για το 2017, όσο και των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων επιμόρφωσης, που πραγματοποιούνται στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου, αντί συνολικού ποσού 259.172 ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται με το Δήμο τα τελευταία τρία χρόνια, με κατά γενική ομολογία υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών, ιδιαιτέρως στις καλοκαιρινές δράσεις.
*Επτά απ’ευθείας αναθέσεις για ισάριθμες εργασίες που αφορούν στην υγιεινή των κτηρίων και των Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου (16.500 ευρώ), στη συντήρηση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου (5000), στη συντήρηση ανελκυστήρων (11.575), στην προμήθεια οικοδομικών υλικών (15.000 ευρώ), στην προμήθεια πλαστικού δαπέδου για την τοποθέτηση των υπαίθριων σκακιών (1900), στη συντήρηση του λογισμικού του Δήμου (4800) και στην προμήθεια αθλητικού υλικού για το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Άνοιξη (8903,20 ευρώ), συνολικού ύψους 63.678,20 ευρώ.
*Η δημοπρασία για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου, που αφορούν κυρίως σε οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα. Η δαπάνη σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της μελέτης, που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, ενώ το έργο θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτό διαγωνισμό.
*Δημοπρασία προβλέπεται και για το έργο κατασκευής δικτύου ύδρευσης στις παρόδιες της οδού Αγ. Ιωάννου στη Σταμάτα, προϋπολογισμού δαπάνης 25.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη “Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου ύδρευσης σε παρόδιες οδούς της Αγ. Ιωάννου στη Δ.Κ. Σταμάτας και σύνδεσή του με το υφιστάμενο δίκτυο επί της οδού Αγ. Ιωάννου. Επίσης, με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να κατασκευαστούν τρεις (3) συνδέσεις του νέου δικτύου του πολυαιθυλενίου επί της Λ. Ανοίξεως- Σταμάτας στο υπάρχον δίκτυο που υδροδοτεί τον οικισμό Ανθέων στη Δ.Κ. Άνοιξης”.
*Συνοπτικός διαγωνισμός προτείνεται να γίνει για το έργο της αποψίλωσης οικοπέδων και Κοινόχρηστων Χώρων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, με τη μελέτη να είναι προϋπολογισμού 58.156 ευρώ

Αναλυτικά η Ημερήσια διάταξη:
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 1: Aνάθεση σε δικηγόρο εξωτερικό συνεργάτη του χειρισμού νομικών
διαδικασιών σε σχέση με αξιώσεις του Δήμου έναντι των εταιρειών ΕNERGA KAI
HELLAS POWER.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 2: 1)Έγκριση πρακτικού Νο.2 ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την
«Παροχή Υπηρεσιών για τον Καθαρισμό Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Διονύσου» 2)
Κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία ΥΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΧΩΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΘΕΜΑ 3: 1) Έγκριση Πρακτικού Νο3 κατακύρωσης δικαιολογητικών του Ανοιχτού
ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ &
ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «SUMMER
CAMP ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2017», και 2) κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία
ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ.
ΘΕΜΑ 4: Έγκριση πρακτικών και ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την «Υλοποίηση
πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων επιμόρφωσης στον Δήμο Διονύσου», συνολικής προϋπολογιζόμενης αξίας 162.489,60€ συμπ/νου ΦΠΑ».
ΘΕΜΑ 5: Αποδέσμευση πίστωσης από K.A. των εξόδων ο.ε 2017 για την παροχή
υπηρεσιών «Δαπάνες φύλαξης κτηρίων, αρθ. 21 παρ. 11 του ν.3731/2008», συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%».

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 6: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.
ΘΕΜΑ 7: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 4.836,00 ευρώ με ΦΠΑ μετά από την υπ΄αριθ. 104/2014 ΑΟΕ και την 127/2014 ΑΔΣ.
ΘΕΜΑ 8: 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο.Ε. 2017.

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 9: Έγκριση Δαπάνης, Διάθεσης Πίστωσης και Tρόπου Ανάθεσης για την
Προμήθεια Υπηρεσιών Υγιεινής Κτιρίων και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου.
ΘΕΜΑ 10: Έγκριση Δαπάνης, Διάθεσης Πίστωσης και του Τρόπου Ανάθεσης για τη
«Συντήρηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών Δήμου και Υποσταθμού Μέσης Τάσης Δ.Ε. Διονύσου».
ΘΕΜΑ 11: Έγκριση Δαπάνης, Διάθεσης Πίστωσης και τρόπου Ανάθεσης για την
Προμήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων.
ΘΕΜΑ 12: Έγκριση Μελέτης, Όρων Διακήρυξης, Δαπάνης και Διάθεσης Πίστωσης για την Προμήθεια Υπηρεσίας Καθαρισμού (Αποψίλωση) Οικοπέδων και Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία.
ΘΕΜΑ 13: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την καταβολή δαπάνης (οικονομική συμμετοχή) για εκτέλεση έργων από την ΔΕΔΔΗΕ (π.χ. τοποθέτηση φωτιστικών, μετατόπιση στύλων, επαύξηση ισχύος παροχών, ηλεκτροδότηση πίλλαρ) σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Διονύσου – έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.
ΘΕΜΑ 14: Έγκριση Δαπάνης, Διάθεσης Πίστωσης και Tρόπου Ανάθεσης για την Προμήθεια Οικοδομικών Υλικών.
ΘΕΜΑ 15: Έγκριση Δαπάνης, Διάθεσης Πίστωσης και Tρόπου Ανάθεσης για την
Προμήθεια πλαστικού δαπέδου για την τοποθέτηση των υπαίθριων σκακιών.

ΤΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ 16: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για “Υπηρεσίες συντήρησης και
τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εφαρμογών ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου του Δήμου Διονύσου”.
ΘΕΜΑ 17: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Αναβάθμιση
πληροφοριακών υποδομών Δήμου Διονύσου», β) της μελέτης και γ) των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού.
ΘΕΜΑ 18: Διόρθωση της απόφασης 104/2017 της Οικονομικής Επιτροπής για:
Έγκριση της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Προμήθειας αναλωσίμων
εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων και φαξ, μπαταριών και μικροϋλικών» β) των τεχνικών προδιαγραφών.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 19: Κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας, έγκριση των τευχών δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Επισκευή και συντήρηση μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Διονύσου Σχολ. Έτους 2017».
ΘΕΜΑ 20: Κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας, έγκριση των τευχών δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΟΔΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ. ΣΤΑΜΑΤΑΣ».
ΘΕΜΑ 21: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 558,00€ για την Συνδρομή σε δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς εντοπισμού θέσης εξαρτημένους από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων».

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΘΕΜΑ 22: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πιστώσεων ποσού 7.460€ για συμμετοχή
υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου σε σεμινάρια και συνέδρια με σκοπό την επιμόρφωσή τους.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ 23: Έκθεση πεπραγμένων και απολογισμός διαχείρισης του Κοινωνικού
Παντοπωλείου Δήμου Διονύσου περιόδου 01/10/2016 – 31/12/2016.
ΘΕΜΑ 24: Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και έγκριση της τεχνικής μελέτης για την Προμήθεια Αθλητικού Υλικού του Γηπέδου Ποδοσφαίρου της Δ.Ε. Άνοιξης, με απευθείας ανάθεση».

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ 25: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για αμοιβή δικαστικού επιμελητή.
ΘΕΜΑ 26: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2017.
ΘΕΜΑ 27: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.