logo


Στην πρωτοβουλία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου να τους καλέσει σε συζήτηση σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 8 Μαΐου γύρω από την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, οι τρεις από τις 4 παρατάξεις της μειοψηφίας, καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, απαντούν με κοινό Δελτίο Τύπου, όπου επισημαίνουν τους λόγους για τους οποίους δεν προτίθενται να παραστούν. Μεταξύ άλλων, οι παραπάνω υπενθυμίζουν την παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζουν, διαδικασία με την οποία ανεδείχθη η κ. Ζώτου στο αξίωμα του Προέδρου, διαδικασία η οποία μάλιστα θα συζητηθεί και θα κριθεί αύριο Τρίτη 9 Μαΐου από την Επιτροπή του άρθρου 152, αλλά και τη σπουδή με την οποία η νέα Πρόεδρος εφήρμοσε το απουσιολόγιο για τους συναδέλφους της. Δεν παραλείπουν τέλος να τονίσουν πως η πρωτοβουλία της για τη σημερινή συνάντηση με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώθηκε τη στιγμή που υπέγραψε πρόσκληση για συνεδρίαση του ίδιου συλλογικού οργάνου με 54 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

Διόνυσος, 8 Μαΐου 2017
Κοινό Δελτίο Τύπου
των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας
“Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου”
“Νέα Πνοή για το Διόνυσο”
“Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου”
και Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

Συναίνεση και προϋποθέσεις

Η κ. Β. Ζώτου, με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Δ.Σ. απηύθυνε πρόσκληση στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους,
«… με σκοπό να συζητήσουμε και αναδείξουμε τρόπο ή τρόπους για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου είμαστε μέλη.»

Η πρωτοβουλία της κ. Ζώτου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολιτικά ορθή και από πάσης απόψεως αξιέπαινη αν δεν είχαμε καταγράψει μια σειρά από γεγονότα, που οφείλουμε να επισημάνουμε και να υπογραμμίσουμε.

Πρώτον, η κ. Ζώτου ορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. με απόφαση της ασκούσας καθήκοντα Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που –όμοιά της- είχε χαρακτηρισθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν παράνομη από την αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152, ύστερα μάλιστα από προσφυγή της παράταξης, στην οποία ανήκε –τότε- ο σημερινός Δήμαρχος.

Δεύτερον, η κ. Ζώτου προγραμμάτισε την συνάντηση με επικεφαλής παρατάξεων και ανεξάρτητους μια μόλις ημέρα πριν από την συνεδρίαση της παραπάνω Επιτροπής, η οποία θα συζητήσει την προσφυγή κατά της αντικανονικής εκλογής της κ. Ζώτου.

Τρίτον, η κ. Ζώτου έσπευσε να καταγγείλει στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής συναδέλφους της ως απόντες επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις αγνοώντας
(α) ότι οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω μη επιτεύξεως απαρτίας και
(β) τις δημόσιες τοποθετήσεις των συναδέλφων της, μελών της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων μελών του Δ.Σ., με τις οποίες καθιστούσαν σαφή τα πολιτικά κίνητρα της αποχής από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Τέταρτον, η κ. Ζώτου υπέγραψε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 10ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11-5-2017 και περιλαμβάνει πενήντα τέσσερα (54) θέματα, μια μόλις μέρα μετά από την πρόσκληση για συζήτηση επί της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας του Δ.Σ..

Επειδή η επιδίωξη της συναίνεσης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως επικοινωνιακό τέχνασμα και περιστασιακό πυροτέχνημα για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Επειδή η επιδίωξη της συναίνεσης προϋποθέτει ειλικρίνεια προθέσεων και συμφωνία λόγων και έργων.

Επειδή οι πρακτικές που υιοθετεί και εφαρμόζει η κ. Ζώτου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την συναίνεση που δήθεν επιδιώκει.

Και, τέλος, επειδή η συμπερίληψη πενήντα τεσσάρων θεμάτων σε ένα Δ.Σ. σε καμμία περίπτωση εξασφαλίζει την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Δ.Σ.

Δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να αποδεχθούμε την πρόσκληση της κ. Ζώτου και να συμμετάσχουμε στη συνάντηση.