logo


Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27 Απριλίου στις 9 το πρωί με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Το πρώτο αφορούσε στην εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής, που προέρχεται από τη μειοψηφία και ήδη  εκκρεμούσε επί δυο συνεδριάσεις, στις 12 και 18 Απριλίου: Όπως είναι γνωστό, ο ορισμός των μελών τόσο της Οικονομικής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον περασμένο Μάρτιο, δεν έγινε με την εκλογή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με βάση τον αριθμό ψήφων που απέσπασαν στις δημοτικές εκλογές, ενώ και στις δυο Επιτροπές από πλευράς μειοψηφιών συμμετέχει μόνον η παράταξη της μείζονος.

Τα παραπάνω, καθώς και ο τρόπος εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν αποτελέσει σημεία εντονότατης αντίδρασης από τις μειοψηφίες, που- μαζί με την προσφυγή στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα- επιλέγουν να μην δίνουν απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέχοντας από τις συνεδριάσεις του. Την ίδια στάση της αποχής τηρεί και η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Οικονομική Επιτροπή (σ.σ. η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, έχει να συνεδριάσει από τις 22 Φεβρουαρίου!!!!!!).

Επειδή όμως, όπως τονίζεται στην εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου της Ο.Ε., αναγκαία είναι η “πληρότητα των ιδιοτήτων, επιβάλλεται η εκλογή/ανάδειξη αντιπροέδρου”. Έτσι χθες για το αξίωμα του Αντιπροέδρου διενεργήθηκε κλήρωση ανάμεσα στα 3 μέλη της μείζονος μειοψηφίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή και “τυχερός” αναδείχθηκε ο Στ. Κριεμάδης, που εν συνεχεία ψηφίστηκε από τους 5 παρόντες συναδέλφους του της Δημοτικής Αρχής.