logo


Από σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου είναι ανοιχτή στο κοινό- πιτσιρίκια και γονείς- η Παιδική Χαρά του Αγ. Στεφάνου επί των οδών Μακρυγιάννη και Καραολή & Δημητρίου, η πρώτη από τις 7 Παιδικές Χαρές που ανακατασκευάσθηκε, εξοπλίσθηκε με νέα όργανα και παιχνίδια (σ.σ. χωρίς πάντως ίχνος πρασίνου μέσα στο χώρο της, μια που όλο το δάπεδο είναι στρωμένο με ειδικό τάπητα) και πιστοποιήθηκε κατά τις αποφάσεις του ΥΠΕΣ, ώστε να είναι ασφαλής για τους επισκέπτες της.

 

Το ωράριο λειτουργίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κασαπάκη, θα είναι καθημερινά 9 π.μ.-3 μ.μ. και 5-9 μ.μ., ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των επίσημων εγκαινίων.

Όπως, εξάλλου, δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, σειρά για να ολοκληρωθεί έχει η Παιδική Χαρά της Δροσιάς, επί των οδών Αργυρουπόλεως και Αργοναυτών Κομνηνών, που υπολογίζεται να ανοίξει για το κοινό στις 10 Μαϊου, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες σε Διόνυσο, Σταμάτα κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έργο της ανακατασκευής και πιστοποίησης 7 Παιδικών Χαρών της πόλης σε πρώτη φάση- μιας ανά Δημοτική Κοινότητα-που απαντά στην κυβερνητική απόφαση για πιστοποίηση όλων των Παιδικών Χαρών όλων των Δήμων της χώρας, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον εργολάβο. Η εν λόγω σύμβαση είχε συναντήσει πολλές αντιδράσεις από όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη και εντός Δημοτικής Αρχής, για το χρηματικό κόστος της- 600.000 ευρώ ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, που με την έκπτωση του εργολάβου μειώθηκε στο μισό- αλλά και για την καθυστέρηση που σημειωνόταν στην εκτέλεση του έργου. Πρόσφατα μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε- εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων και από στελέχη της Δημοτικής Αρχής- να δώσει παράταση 4 μηνών για την ολοκλήρωση του έργου, δηλαδή μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, στον εργολάβο λόγω πρόσθετων εργασιών. Η παράταση αυτή «ενισχύθηκε» από πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας για παράταση συνολικά 6 μηνών, μέχρι τέλους Απριλίου- και αποδείχθηκε ρεαλιστικότερη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί και τούτο: Τον Ιούλιο του 2016 ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, εντεταλμένος τότε για το Κρυονέρι, είχε ανακοινώσει πως η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζει μελέτη για τις υπόλοιπες 25 Παιδικές Χαρές του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ- όταν μόνον οι 7 θα στοιχίσουν 300.000 ευρώ!