logo


Σε ενημέρωση των παρατάξεων καθώς και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για τρία σημαντικά ζητήματα προχωρεί ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, με την ατζέντα να περιλαμβάνει:

*Το θέμα των διοδίων, μετά και από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,
*Το προσφυγικό, το οποίο παρακολουθεί στενά ο Δήμος, όπως τονίζεται σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου, μετά από τη διασπορά φήμης περί φιλοξενίας ηλικιωμένων προσφύγων σε ιδιωτική δομή της περιοχής και τέλος
*Την αντικατάσταση όλου του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά LED. Το εν λόγω θέμα βασίζεται σε μια από τις πρώτες ενέργειες  της Αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης επί των ημερών του ανεξάρτητου πλέον Η. Υφαντή, που το Δεκέμβριο του 2014 είχε φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σχετική αναγκαιότητα. Η μελέτη που εκπονήθηκε ήταν ιδιαιτέρως εμπεριστατωμένη, μια που ο ανάδοχος είχε περπατήσει όλους τους δρόμους της πόλης και είχε καταγράψει όλα τα φωτιστικά σώματα, καθώς και τις ανάγκες περισσότερου φωτισμού αλλά και αντικατάστασης σωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο κ. Υφαντής στην εισήγησή του τότε, πριν 2,5 χρόνια, είχε επισημάνει και τη διάσταση της ασφάλειας, αλλά της οικολογικής προσέγγισης, ενώ σημαντική είναι και η οικονομική παράμετρος: Σήμερα ο Δήμος πληρώνει περίπου 1 εκατομμύριο στη ΔΕΗ, ποσό που αναμένεται να μειωθεί κατά πολύ, μετά από την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας.

Αύριο Παρασκευή 28 Απριλίου την ίδια ώρα ο κ. Ζαμάνης θα ενημερώσει για τα ίδια θέματα τόσο τον κ. Υφαντή, όσο και τους άλλους τρεις ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, Στ. Μαγγίνα, Β. Ρηγοπούλου και Σπ. Γιαννουλάτο.

Εκτιμάται, πάντως, πως η πρωτοβουλία του Δημάρχου για τις ενημερωτικές συναντήσεις αποτελεί το φυσικό επακόλουθο της ήττας που υπέστη η Δημοτική Αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν αναγκάστηκε να αποσύρει θέματα που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία, ή να παρακολουθεί την καταψήφισή τους από το Σώμα. Έτσι, επιδιώκει- έστω και εκ των υστέρων, και αφού έχει βιώσει βαρύ κόστος- την εξασφάλιση συναίνεσης από τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.