logo


Δυναμική αναμένεται να είναι αύριο Τρίτη 25 Απριλίου στις 3.30 το μεσημέρι η παρουσία του Δήμου Διονύσου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου στην Ημερήσια Διάταξη δεσπόζει πρώτη-πρώτη η συζήτηση για την επαπειλούμενη τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στο Οδικό Δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, άρα και σε Βαρυμπόμπη και Άγ. Στέφανο. Από πλευράς Δημοτικής Αρχής θα παραστεί ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης– τραυματισμένος, μια που χθες υπέστη κάταγμα στο χέρι- ο οποίος θα ζητήσει από την Περιφέρεια να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα των διοδίων. Θα παραστούν επίσης μαζικά εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής επιτροπής κατά των διοδίων, στην οποία συμμετέχουν η Ενωτική Πρωτοβουλία, η Νέα Πνοή για το Διόνυσο, η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και η Συμμαχία για τον Πολίτη. Ενώ με επιστολή, ψήφισμα και επιτόπια παρουσία- διαμαρτυρία θα παρέμβει για το ίδιο θέμα και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Διονύσου με τον Πρόεδρό του Κ. Μπομπή:

Εντωμεταξύ, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή (14/4) γίνεται λόγος για τις προετοιμασίες ενόψει της τοποθέτησης των ηλεκτρονικών διοδίων, με αναφορά και σε αυτά της περιοχής μας: «… Στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. «Η μελέτη για τα ηλεκτρονικά διόδια παραδόθηκε στο υπουργείο πριν από μερικές εβδομάδες», λέει ο κ. Στέλιος Πενθερουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Νέας Οδού. «Για να εφαρμοστεί θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημόσιο και φυσικά τους δανειστές του έργου. Αν το αποφασίσει, το Δημόσιο θα πρέπει να αναλάβει το κόστος, που υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ». Η μελέτη της Νέας Οδού αφορά κατ’ αρχάς το τμήμα Μεταμόρφωσης – Σχηματαρίου (από το τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφειας) που διαχειρίζεται η κοινοπραξία, καθώς με αυτό εκτιμά πως καλύπτεται το 70% της κυκλοφορίας. Προβλέπει την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος «όχι παντού, αλλά στους κόμβους που έχουν την πιο πυκνή κυκλοφορία», εξηγεί ο κ. Πενθερουδάκης».

Ενώ πρόσφατη είναι η δήλωση του κ. Ζαμάνη σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα διόδια, όπου «τόνισε ότι ο δήμος του οποίου ηγείται, σε συνεργασία με άλλες δημοτικές αρχές θα προσφύγουν στο ΣτΕ κάνοντας αίτηση αναστολής και ακύρωσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία ο κος Φάμελλος θα υπογράψει σε λίγες ημέρες».