logo


Παραμένει σε εκκρεμότητα η εκλογή Αντιπροέδρου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, μια που για δεύτερη φορά σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου η μείζων μειοψηφία, από τις τάξεις της οποίας εκλέγεται ο Αντιπρόεδρος, δεν προσήλθε στη συνεδρίαση. Είχε προηγηθεί ακόμη μια συνεδρίαση της Επιτροπής, τη Μ. Τετάρτη 12/4, οπότε είχε και πάλι απουσιάσει η μείζων μειοψηφία, που συμμετέχει στην Επιτροπή με τρεις συμβούλους της. Σε δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Καλαφατέλης τονίζει πως η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν πρόκειται να προσέλθει στις συνεδριάσεις και των δυο Επιτροπών του Δήμου (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη συγκρότησή τους. Υπενθυμίζεται εδώ πως, στο πλαίσιο των Δημαιρεσιών του περασμένου Μαρτίου και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την εκλογή μελών στις δυο Επιτροπές δεν διενεργήθηκε καμιά ψηφοφορία. Η συγκρότησή τους έγινε με ορισμό, βάσει της σειράς εκλογής των συμβούλων, ανάλογα με τον αριθμό ψήφων που απέσπασαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Με τη διαδικασία αυτή, τα 6 τακτικά μέλη προέρχονται από την πλειοψηφία και τα άλλα 3 τακτικά από τη μείζονα μειοψηφία και μόνο, ενώ δεν συμμετέχει καμία άλλη παράταξη.

Η απουσία πάντως για δεύτερη φορά της μείζονος από τη συνεδρίαση, και συνακόλουθα η αδυναμία εκλογής Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της που σήμερα προσήλθαν (σ.σ. Δ. Ζαμάνης Δήμαρχος και Πρόεδρος, Α. Ακριτίδου Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θ. Στάικος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, Σ. Ντούντα και Π. Τσούκας) να καυτηριάσουν τη στάση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να μην παρθούν αποφάσεις και να μην λειτουργήσει το συλλογικό όργανο αλλά και ο Δήμος, όπως τόνιζε ο Δήμαρχος: “Όλα για να πληγεί ο Ζαμάνης, αλλά στην ουσία αυτό είναι καθαρό πλήγμα στους δημότες”, υπογράμμισε ο κ. Ζαμάνης.

Τα παραπάνω οδήγησαν, όπως ήταν φυσικό, στη στάση που όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, τήρησαν στην πρόσφατη (11/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Πέντε θέματα, ανάμεσά τους και η αναγκαιότητα καθαρισμού των Κοινόχρηστων Χώρων από τα χόρτα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, δεν συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες 21 θετικές ψήφους. “Λείπει η κοινή λογική”, υπογράμμιζε ο κ. Ζαμάνης, υπενθυμίζοντας πως η ίδια αναγκαιότητα- “για να μην καεί ο Διόνυσος”- ψηφίζεται επί 6 συναπτά χρόνια: “Με κατηγορούν για απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά με οδηγούν εκεί”, επαναλάμβανε ο Δήμαρχος, προδικάζοντας μελλοντικές του ενέργειες και προσθέτοντας πως οι παρατάξεις της μειοψηφίας με τη στάση τους επέλεξαν ουσιαστικά να τιμωρήσουν τους δημότες.

Σκληρότερος στα σχόλιά του ήταν, τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ που αντιπαρέβαλε τον ερασιτέχνη, σήμερα, Δήμαρχο με τον επαγγελματία του παρελθόντος, ενώ ζήτησε ξεκάθαρη καταγγελία των μειοψηφιών με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες.