logo


Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την πρόσκληση που ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου, η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τρίτη κατά σειρά μετά από τις δυο προηγούμενες αποτυχημένες απόπειρες, που έπεσαν στο κενό λόγω έλλειψης απαρτίας. Εν προκειμένω, η απαρτία που απαιτείται είναι 14 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή το 1/3 του συνολικού ριθμού τους. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που αυτή θα είναι η τέταρτη κατά σειρά πρόσκληση που υπογράφει η νέα Πρόεδρος Β. Ζώτου, η ίδια μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμαστεί σε πλήρη συνεδρίαση, ενώ και η προσεχής της Μ. Τρίτης δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί, μια που αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αναμένεται να απουσιάζουν λόγω Μεγάλης Εβδομάδας.

Η επόμενη συνεδρίαση, πάντως, θα γίνει «υπό τη σκιά» του απουσιολογίου, μια που η κ. Ζώτου- στο πλαίσιο της εκ μέρους της τήρησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Καλλικρατικού νόμου- προχώρησε ήδη στην πρόσκληση όσων δημοτικών συμβούλων απουσίασαν συνεχόμενα στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, ώστε να δώσουν τις σχετικές διευκρινίσεις. Η ίδια δηλώνει στην Οδό Διονύσου πως θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το νόμο και θα ενημερώσει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις απουσίες των συναδέλφων της, άλλως είναι υπόλογη για σοβαρή παράβαση καθήκοντος (άρ.10 παρ. 5 του Κανονισμού Λειτουργίας): «Η διπλή μου ιδιότητα- της δικηγόρου και της Προέδρου του Δ.Σ.- μου υπαγορεύει να εφαρμόσω το νόμο» τονίζει η κ. Ζώτου και προσθέτει πως μπορεί να προέρχεται από τη Διοίκηση, εντούτοις θα λειτουργήσει ως Πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων, ενώ στόχος της είναι η εφαρμογή του Κανονισμού προς όφελος της καλής λειτουργίας του Σώματος: «Γι’ αυτό άλλωστε κάλεσα πρωτίστως τους συναδέλφους, για να συζητήσουμε αυτή την καλή λειτουργία και πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη τα προβλεπόμενα».

Πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η πρόσκληση της νέας Προέδρου δεν βρήκε την επιθυμητή ανταπόκριση, μια που στο Δημαρχείο προσήλθαν σύμβουλοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ κάποιοι που είχαν κατ’ αρχάς αποδεχθεί την πρόσκληση, εν συνεχεία την αρνήθηκαν παραπέμποντας την κ. Ζώτου στον επικεφαλής της κάθε παράταξης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ανάλογη πρωτοβουλία για την καλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, και τη δέσμευση των παρατάξεων στο στόχο αυτό, είχε ληφθεί επί Προεδρίας Σπ. Γιαννουλάτου. Η πρωτοβουλία αυτή όμως ποτέ δεν έδωσε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ενώ ερωτηματικά, όπως είναι φυσικό, γεννά η πρόσφατη κίνηση της κ. Ζώτου για την τήρηση «απουσιολογίου», πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Διονύσου: Η ίδια υπήρξε επί μακρόν ανάμεσα στους «ασυνεπείς» δημοτικούς συμβούλους σημειώνοντας κατά το παρελθόν πολλές απουσίες, ενώ και οι σύντομες παρουσίες της δεν έχουν συνδεθεί με παρεμβάσεις για την καλύτερη και ουσιαστικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου καλείται να προεδρεύσει τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Η Ημερήσια Διάταξη για τη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης, υπενθυμίζεται, περιλαμβάνει τα 29 θέματα της πρώτης ματαιωμένης συνεδρίασης, στις 28 Μαρτίου, που είναι τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων για εκδηλώσεις α) του Δήμου και β) του καταργηθέντος ΝΠΔΔ «Οργανισμού Νεολαίας, Άθλησης & Πολιτισμού Δήμου Διονύσου (Ο.Ν.Α.Π) «Ο ΘΕΣΠΙΣ».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εφαρμογών ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την αδυναμία εκτέλεσης από πλευράς του Δήμου Διονύσου του καθαρισμού των Δημοτικών του κτιρίων με ίδια μέσα.

ΘΕΜΑ 4ο: Ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με το όνομα Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας (Εργασίας) Οδοκαθαρισμού & Συντήρησης Καθαριότητας (Οδών, Πλατειών κ.λπ. Κοινοχρήστων Χώρων των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου) Έτους 2017.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας Μεταφοράς Ογκωδών Απορριμμάτων Έτους 2017.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας Καθαρισμού και Κοπής Υψηλών – Επικίνδυνων Δένδρων Έτους 2017.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας Καθαρισμού Οικοπέδων και Κοινοχρήστων Χώρων για Πυροπροστασία Έτους 2017.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας Πλυσίματος Κάδων Έτους 2017.

ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη απόφασης για το επιβληθέν πρόστιμο περί παράνομης κοπής πεύκου επί της οδού Αντιγόνης 4 και Ισμήνης στον Άγιο Στέφανο.

ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχή ή μη των προτάσεων της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 02-03-2017.

ΘΕΜΑ 12ο: Αναγκαιότητα σύναψης σύμβασης με Τεχνικό Ασφαλείας.

ΘΕΜΑ 13ο: Λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου στις Δημοτικές Κοινότητες.

ΘΕΜΑ 14ο: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου για υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής ηλεκτρο-μηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων και δεξαμενών πόσιμου νερού του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση πρακτικών με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια υδραυλικού υλικού και για τις ομάδες Η: Μικροϋλικά και Θ: Εργαλεία.

ΘΕΜΑ 16ο: Μετονομασία οδού της Δ.Κ Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Εργασιών στο Κοιμητήριο Δ.Κ. Διονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Ανάθεση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την Προμήθεια αυτοκινήτων ύστερα από απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.).

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση σκοπιμότητας προμηθειών Τμ. Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας (Γρ. Πληροφορικής).

ΘΕΜΑ 20ό: Χρονική παράταση σύμβασης χωρίς υπέρβαση συμβατικού αντικειμένου Λογισμικού Καταχώρησης και Διαχείρισης Αιτημάτων.

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας της εργασίας Υπηρεσίες Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης των Εφαρμογών Οικονομικής Διαχείρισης, Δημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου και Διαχείρισης Προσωπικού.

ΘΕΜΑ 22ο: Διατήρηση μείωσης μισθώματος περιπτέρου Δημοτικής Ενότητας Σταμάτας από 1-1-2017.

ΘΕΜΑ 23ο: Παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης των εργασιών για την μεταφορά του αρχείου από την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Ωρωπού στη νεοσύστατη Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση Αναγκαιότητας συμμετοχής του Δήμου Διονύσου στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού “ΠΑγΟ Άθληση για όλους περιόδου 2017-2018”.

ΘΕΜΑ 25ο: Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο: “Πιλοτικό Κέντρο Διαλογής Ταξινόμησης (ΚΔΤ) αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) Δήμου Διονύσου στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου LIFE: “Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)” –“LIFE RE-WEEE” (Κωδικός έργου: LIFE 14 ENV/GR/000858)” στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 784/20-2-2017 Πρόσκλησης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΥΠΕΚΑ για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στη διαδικασία ανάδειξης πιλοτικού Δήμου ανάπτυξης και λειτουργίας πιλοτικού ΚΔΤ.

ΘΕΜΑ 26ο: Απόφαση για ανάκληση και παραίτηση από την υπ’ αρ. πρωτ. 05074/00196 ένσταση του αρ.7 του Ν.2308/95 του Εθνικού Κτηματολογίου για το με ΚΑΕΚ050741002017 ακίνητο (ΟΤΑ Κρυνονερίου).

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση-πιστοποίηση εκπαιδευτικού προσωπικού Μουσικής Σχολής Δήμου Διονύσου κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

ΘΕΜΑ 28ο: Έγκριση αναγκαιότητας παροχής υπηρεσιών, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης 30.000,00 € σε βάρος του ΚΑ 15.6471.0001, για την Ηχητική και Φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 29ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2017.