logo


Με τη διαδικασία του ορισμού των μελών βάσει των σταυρών προτίμησης που απέσπασαν στις τελευταίες εκλογές, και όχι μετά από ψηφοφορία, ορίσθηκαν τα μέλη στις δυο Επιτροπές του Δήμου- Οικονομική και Ποιότητας Ζωής. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που αναρτήθηκαν σήμερα 5/4 στη Διαύγεια, η Δημοτική Αρχή και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Ζώτου, θεώρησαν πως για την εκλογή των μελών στις 2 Επιτροπές πραγματοποιήθηκαν δυο άκαρπες ειδικές συνεδριάσεις, οπότε εφαρμόζεται η παραπάνω διαδικασία ορισμού.

Έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, το μεν Προεδρείο δεν εξελέγη με πλειοψηφία- σ.σ. ακόμη αναμένεται σχετική απόφαση της Επιτροπής του άρ. 152 όπου έχει ασκηθεί προσφυγή από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητους συμβούλους-, ενώ τα μέλη των Επιτροπών δεν πέρασαν καν από διαδικασία ψηφοφορίας. Επιπλέον η διαδικασία ορισμού που ακολουθήθηκε αποκλείει από τη συμμετοχή στις Επιτροπές την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας Νέα Πνοή για το Διόνυσο, που εκπροσωπείτο από ένα μέλος της.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τους:
Π. Τσούκα
Π. Χρονόπουλο
Α. Αγαθοκλέους- Ακριτίδου
Θ. Στάικος
Δ. Κωστάκης
Γ. Καλαφατέλη
Κ. Κοντάκη
Στ. Κριεμάδη ως τακτικά μέλη, με πιθανότατα τον ίδιο το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη Πρόεδρο και ένατο μέλος
Από τους παραπάνω, οι 5 πρώτοι ανήκουν στη Διοίκηση και για να συμμετάσχουν στην Οικονομική Επιτροπή, συνάδελφοί τους από την ίδια παράταξη που προηγούνταν σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τον ορισμό τους.
Αναπληρωματικοί των ανωτέρω θα είναι οι Θ. Κρητικός, Α. Στασινοπούλου, Σ. Ντούντα από τη Δημοτική Αρχή και Μ. Τσιλιγκίρης, Τ. Καρασαρλής από τη μείζονα μειοψηφία.

Αντίστοιχα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη ορίζονται οι:
Ευ. Τσαγκαράκης
Β. Δαρδαμάνης
Α. Πέππα
Β. Κοκμοτός
Π. Ταουξή
Χ. Ιωαννίδης
Γρ. Ίσσαρης
Γ. Κανατσούλης ως τακτικά μέλη, και τους Θ. Κρητικό, Α. Στασινοπούλου, Σ. Ντούντα, Γ. Τσουδερό και Ευ. Λυρούδια ως αναπληρωματικούς.