logo


Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιείτο σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου. Αυτή τη φορά στην αίθουσα του Πολιτιστικού του Αγ. Στεφάνου προσήλθαν μόλις 15 δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι από την πλευρά της Διοίκησης, ενώ από την ίδια πλευρά απουσίασαν οι Π. Χρονόπουλος, Α. Ακριτίδου, Θ. Κρητικός, Δ. Αλεξανδρής, Ευ. Λυρούδιας και Ε. Καγιαλή (σ.σ. οι δυο τελευταίοι προσήλθανμεν, αλλά αφού η Πρόεδρος Β. Ζώτου είχε ανακοινώσει τη ματαίωση της συνεδρίασης), όλοι οι συνάδελφοί τους από τις παρατάξεις της μειοψηφίας καθώς και οι 4 ανεξάρτητοι. Παρευρέθηκαν, πάντως, για δεύτερη συνεχή φορά πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου, μαζί με την Πρόεδρο ενός από τα 2 Σωματεία Εργαζομένων Μ. Μπακαφούκα, μια που πολλά από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τους αφορούν.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με την ελάχιστη απαιτούμενη απαρτία του 1/3 του συνολικού αριθμού των συμβούλων, δηλαδή με 14 στους 41, και με την Ημερήσια Διάταξη όπως είχε διαμορφωθεί στην πρώτη από τις ματαιωθείσες συνεδριάσεις (σ.σ. την Τρίτη 28/3), δηλαδή με 29 και όχι 31 θέματα.

Υπενθυμίζεται εδώ πως τα 6 πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αφορούν σε αδυναμία του Δήμου να εκτελέσει σειρά εργασιών, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, τις οποίες αναθέτει σε εξωτερικά συνεργεία, οπότε για να υπερψηφιστούν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία από 21 δημοτικούς συμβούλους. Με το δεδομένο πως η επόμενη- τρίτη κατά σειρά- πρόσκληση θα ορίσει, όπως όλα δείχνουν, συνεδρίαση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, προβάλλει ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι, λόγω των διακοπών, πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις.

Η σημερινή, τέλος, ήταν η τρίτη- μία ειδική για την εκλογή μελών των δυο Επιτροπών του Δήμου, και δυο τακτικές- κατά σειρά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία η κ. Ζώτου ανεβαίνει μεν στην έδρα, αλλά συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται. Ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, στην οποία έχουν προσφύγει οι παρατάξεις της μειοψηφίας μαζί με ανεξάρτητους συμβούλους αμφισβητώντας τη νομιμότητα εκλογής του Προεδρείου πριν από σχεδόν ένα μήνα!