logo


Ενώ προχωρούν τα έργα ανακατασκευής και πιστοποίησης στις Παιδικές Χαρές του Δήμου Διονύσου (σ.σ. κατ’ αρχάς μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, και ήδη αυτές του Αγ. Στεφάνου και της Δροσιάς είναι σχεδόν έτοιμες), ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θ. Κυριακόπουλος, κάτοικος Ευξείνου Πόντου, έρχεται με παρέμβασή του να τονίσει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την υπερβολική, όπως υπογραμμίζει, τσιμεντοποίησή τους. Σε επίσκεψη της Οδού Διονύσου στην Παιδική Χαρά της 25ης Μαρτίου στον Εύξεινο Πόντο, ο εργολάβος διευκρίνισε πως πάνω από το τσιμέντο, που στρώθηκε για να αποκατασταθούν οι κλίσεις του εδάφους, θα στρωθούν ελαστικά πλακίδια, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί των παιδιών. Εντούτοις, και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, η επίστρωση θα πραγματοποιηθεί σε πολύ μεγάλη έκταση μέσα στο χώρο της Παιδικής Χαράς, όπως είχε γίνει και στην Παιδική Χαρά του Αγ. Στεφάνου, ενώ ανάλογη είναι η επίστρωση και σε αυτήν της Κίου, στη Δημοτική Κοινότητα Δινύσου, η οποία έχει κλείσει για τους χρήστες, τα όργανα έχουν ξηλωθεί και τα έργα ανακατασκευής έχουν ξεκινήσει.

 Η Παιδική Χαρά Αγ. Στεφάνου

 Ξεκινούν τα έργα στην Παιδική Χαρά Διονύσου

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Παιδική Χαρά στον Εύξεινο Πόντο στήθηκε στην περιοχή τη δεκαετία του ’90, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στη συντήρησή της είχε ο τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος.

Η παρέμβαση του κ. Κυριακόπουλου έχει ως εξής:

Είναι δυνατόν με πρόσχημα, ή καλύτερα την εκ του νόμου υποχρέωση της πιστοποίησης των παιδικών χαρών για την λειτουργία τους, να καταλήγουμε στην τσιμεντοποίησή τους;


Κι όμως, αυτό συμβαίνει αυτές τις μέρες με την παιδική χαρά στον Εύξεινο Πόντο στην Σταμάτα. Μια παιδική χαρά μέσα στη φύση, με τα πεύκα της, με το πατημένο από τα χρόνια χώμα της, με την περίφραξη της από συρματόπλεγμα και περιποιημένα φυτά.


Μια παιδική χαρά που διέθετε όργανα που ασφαλώς θα έπρεπε να ελεγχθούν για την καταλληλότητά τους και να αντικατασταθούν προκειμένου να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, όπως και να τοποθετηθεί κατάλληλος ελαστικός τάπητας για την ασφάλεια των παιδιών. Σε όλα αυτά Ναι, ακόμη και στην ανάγκη κάλυψης με φυσικό χώμα της όποιας κλήσης απαιτείται να διαθέτει η επιφάνεια του χώρου. Ένα τεράστιο όμως ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση. Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να μας βλέπει σαν ιθαγενείς και να μας μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια.


Σίγουρα υπάρχουν λεφτά ! Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον για την ασφάλεια των παιδιών.
Σίγουρα δεν υπάρχει περιβαλλοντική ευαισθησία! Γιατί ;

Θανάσης Κυριακόπουλος
Κάτοικος Ευξείνου Πόντου
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος