logo


Ο Δήμος Διονύσου μπορεί να είναι και ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, στον οποίο ο ορισμός Αντιδημάρχων, των οποίων η θητεία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, από το Δήμαρχο καθυστέρησε επί έναν ολόκληρο μήνα. Η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, ενώ όσο διαρκούσε τροφοδοτούσε τις φήμες για δυστοκία στην τελική απόφαση του Δημάρχου και για διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδίου και των μελλοντικών συνεργατών του- μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (σ.σ. το εν λόγω δημοτικό όργανο, που αποτελείται από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, αν πιστέψουμε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, υπό την παρούσα Διοίκηση έχει συνεδριάσει τρεις φορές το 2014, 4 φορές το 2015 και μία (1) φορά το 2016!!!).

Σύμφωνα, πάντως, με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η σχετική απόφαση ορισμού των νέων Αντιδημάρχων υπεγράφη προν από λίγη ώρα από το Δήμαρχο, με καθήκοντα Αντιδημάρχου να αναλαμβάνουν:

Π. Ταουξή ορίζεται Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας. Η κ. Ταουξή, αρχιτέκτονας, μέχρι σήμερα ήταν εντεταλμένη σύμβουλος για την Πολεοδομία, ενώ ανέκαθεν στήριζε ενεργά τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας στο έργο τους. Εξάλλου ο γιος της Γ. Χριστιανίδης ήταν επί πολλά χρόνια Πρόεδρος του Κλιμακίου Εθελοντών Αγ. Στεφάνου και συνεχίζει να είναι μάχιμο μέλος τους.
*ο Δ. Ράικος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Χωροταξίας και Τεχνικών Υπηρεσιών. Επίσης πολιτικός μηχανικός, ο κ. Ράικος εκλέγεται στο Κρυονέρι και για διάστημα είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της Διοίκησης, διαφωνώντας έντονα με την απόφαση να καταργηθεί ο ΘΕΣΠΙΣ, του οποίου εκείνη την εποχή ήταν Αντιπρόεδρος. Η επανάκαμψή του στις γραμμές της Διοίκησης, είχε τότε συνδεθεί με μελλοντική “υπουργοποίησή” του.
Έτσι η υπερ- Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών- Χωροταξίας- Πολεοδομίας, της οποίας πολιτικός προϊστάμενος επί δυόμιση χρόνια ήταν ο Ευ. Λυρούδιας, σπάει στα δυο.
Α. Στασινοπούλου αναλαμβάνει τον τομέα Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μέχρι σήμερα “έτρεχε” ο Β. Κοκμοτός. Η κ. Στασινοπούλου, αρχιτέκτονας- συντηρήτρια έργων τέχνης, διετέλεσε Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ για το πρώτο εξάμηνο της νέας Διοίκησης, θέση από την οποία τότε είχε παραιτηθεί λόγω εγκυμοσύνης και έλλειψης χρόνου.
Α. Ακριτίδου ορίζεται Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης, θέση η οποία χήρευε μετά από την ανεξαρτητοποίηση της Στ. Μαγγίνα. Η κ. Ακριτίδου, γιατρός, με μακρά απουσία από τα δημοτικά πράγματα λόγω σοβαρής περιπέτειας με την υγεία της, επανέκαμψε στα καθήκοντά της του δημοτικού συμβούλου μόλις πρόσφατα.
*ο Β. Δαρδαμάνης αναλαμβάνει τον τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών και του Ανθρώπινου Δυναμικού, αντικαθιστώντας τη Β. Ρηγοπούλου που επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο κ. Δαρδαμάνης, οδοντίατρος, ήταν ο διάδοχος της κ. Στασινοπούλου στη θέση του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ μέχρι την κατάργηση του Νομικού Προσώπου.
Α. Πέππα, γεωπόνος, διατηρείται στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αντικαθιστά το Δήμαρχο, εφόσον αυτός απουσιάζει, και υπογράφει τα χρηματικά εντάλματα σε περίπτωση κωλύματος της Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης.