logo


Με κοινό Δελτίο Τύπου οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι εξηγούν γιατί δεν προσήλθαν στη χθεσινή (28/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατηγορώντας τη Διοίκηση και ευθέως και το Δήμαρχο για «ενέργειες που προσβάλλουν και ευτελίζουν τις Δημοτικές Λειτουργίες»:

Διόνυσος, 28 Μαρτίου 2017

Κοινό Δελτίο Τύπου
των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας
“Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου”
“Νέα Πνοή για το Διόνυσο”
“Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου”
και Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

Ο κ. Ζαμάνης, με τη συνδρομή του σκληρού πυρήνα που τον περιβάλλει αλλά και των δημοτικών συμβούλων που στηρίζουν τις επιλογές του, επιμένει στην υποβάθμιση και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιμένει αδιέξοδα, μετατρέποντας την κρίση της παράταξης του σε κρίση των Δημοτικών Λειτουργιών και αγνοώντας τις συναινετικές διαδικασίες, που πρώτος αυτός έπρεπε να επιδιώκει.

Στην πρόσκληση για την 7η Τακτική Συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2017 περιλαμβάνονται 29 θέματα (!), τα περισσότερα από τα οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και απαιτούν σοβαρή προετοιμασία και μελέτη, για την απόφαση, δε, σε 5 εξ αυτών απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών (21 μέλη) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, ο κ. Ζαμάνης επιμένει να αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο ως ένα διεκπεραιωτικό όργανο, μια μηχανή παραγωγής αποφάσεων, στην οποία προσέρχονται οι πρόθυμοι και υπάκουοι σ’ αυτόν δημοτικοί σύμβουλοι για να ψηφίσουν «σύμφωνα με την εισήγηση».

Χορός εκατομμυρίων ευρώ και σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μόνο στο 29ο θέμα το άθροισμα το ποσών υπερβαίνει τα 2.150.000 ευρώ (!).

Εργολάβοι από την πίσω πόρτα στο 3ο θέμα και χορός προμηθειών για την καθαριότητα στα θέματα 5ο, 6ο, 7ο, 8ο και 9ο (!).

Ανάθεση για την προμήθεια αυτοκινήτων στο 18ο θέμα (!).

Γενναιόδωρες δαπάνες για «ήχο και φως» με 30.000 ευρώ στο 28ο θέμα (!).

Χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς μελέτη, χωρίς σχεδιασμό. Άραγε, όσοι συνυπογράφουν τις «αποφάσεις» διαισθάνονται τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, για πράξεις ή παραλείψεις αυτών, που με προχειρότητα και επιπολαιότητα μοιράζουν το δημοτικό χρήμα;

Συγχαρητήρια κ. Ζαμάνη.

Για όλα αυτά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στη σημερινή Συνεδρίαση-παρωδία και να μην συμπράξουμε στις μεθοδευμένες ενέργειες του κ. Ζαμάνη, που προσβάλλουν και ευτελίζουν τις Δημοτικές Λειτουργίες.