logo


Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να μη συνεδριάζει, αλλά τα Τοπικά Συμβούλια συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες τους. Έτσι την Τετάρτη 29 Μαρτίου συνεδριάζει το Τοπικό Αγ. Στεφάνου, ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου τα Τοπικά Σταμάτας και Ροδόπολης.

Πιο συγκεκριμένα:

*Αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα θα συνεδριάσει με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη το Τοπικό Αγ. Στεφάνου. Από αυτά, τρία αφορούν σε προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ως εξής:

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για υπόθεση Υπηρεσιακής Εκταφής σχετικά με την τροποποίηση του 5ετους μνημείου με αρ. – 200 Α- και την μετατροπή σε «οικογενειακό» λόγω παλαιού ενταφιασμού .

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με την τοποθέτηση ελαστικών οριοδεικτών για την αποτροπή στάθμευσης οχημάτων στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κοιμήσεως Θεοτόκου της Δημ. Κοιν. Αγ. Στεφάνου .

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διοργάνωση Ανθοκομικής Έκθεσης στην Δημ. Κοιν. Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

Ειδικά το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Μ. Κασαπάκη, “στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των κοινόχρηστων χώρων μέσα από μια σειρά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Ένας από τους σκοπούς της διοργάνωσης που επίκεντρο έχει την ομορφιά του λουλουδιού, την ενασχόληση του ανθρώπου γύρω από αυτό και το φυσικό του περιβάλλον, είναι να μεταδώσει μηνύματα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο κόσμο στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της. Επιπλέον θα λειτουργήσουν Εκθεσιακά περίπτερα που θα έχουν ως αντικείμενό τους να δίνουν ιδέες και προτάσεις για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και την βεράντα μας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο επιλέγοντας φυτά και λουλούδια, κυρίως ελληνικής παραγωγής.

Δεδομένου ότι η διοργάνωση μιας Ανθοκομικής Έκθεσης στο Δήμο Διονύσου και συγκεκριμένα στην Δημ. Κοιν. Αγ. Στεφάνου με μια ξεχωριστή γιορτή της Άνοιξης ενόψει της Γιορτής της Πρωτομαγιάς, στην οποία θα γνωρίσουμε τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ομορφιά της φύσης μας γνωρίζοντας τον πολιτισμό της πόλης μας μέσα από τα αρώματα και τα χρώματα των αγαπημένων λουλουδιών μας”.

* Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας με 2 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:


ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 14 στην ΔΕ Σταμάτας του Δήμου Διονύσου
ΘΕΜΑ 2ο: Χορήγηση προέγκρισης καταστήματος επιχείρησης λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλείο) με χρήση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Σταμάτας

*Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο της Ροδόπολης με τα παρακάτω 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Ενημέρωση για την πανελλαδική εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let΄s do it Greece”.
ΘΕΜΑ 2ο: Πρόταση για κατασκευή πέτρινων παγκακίων στην κεντρική πλατεία Ροδόπολης.
ΘΕΜΑ 3ο: Εξωραϊσμός κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Ροδόπολης.
ΘΕΜΑ 4ο: Πρόταση για προμήθεια κάδων κομποστοποίησης.