logo


Η επίσημη πρώτη της Β. Ζώτου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνοδεύτηκε σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου και από την πραγματοποίηση της συνεδρίασης για την εκλογή μελών των δυο Επιτροπών του Δήμου, που παραμένει σε εκκρεμότητα: Από τους 41 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, προσήλθαν οι 19 από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, με απόντες τους Θ. Κρητικό και Δ. Αλεξανδρή, αλλά και όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους 4 ανεξάρτητους.

Ερωτηματικά δημιούργησε η παρουσία-έκπληξη του Γ. Ίσσαρη, δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας που όμως δεν ήταν αρκετή για να δώσει την απαιτούμενη απαρτία των 21 συμβούλων, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Η στάση αυτή του κ. Ίσσαρη αναπόφευκτα παραπέμπει στα πεπραγμένα του στο πρόσφατο παρελθόν επί Διοίκησης Καλαφατέλη: Είχε τότε εκλεγεί ο παλιός δημοτικός σύμβουλος του Αγ. Στεφάνου με την παράταξη της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, αλλά σύντομα φάνηκε να διαφοροποιείται σε μια σειρά ζητημάτων, συμμετείχε κανονικά στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας της τότε πλειοψηφίας, ενώ είχε αποχωρήσει από την ΑΔΚ τον Ιανουάριο του 2014, για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Για τη σημερινή στάση τους οι παρατάξεις της μειοψηφίας μαζί με ανεξάρτητους συμβούλους εξέδωσαν πριν από λίγο το παρακάτω κοινό Δελτίο Τύπου, απευθυνόμενοι στο δημότη του Διονύσου και διευκρινίζοντας ότι αρνούνται να νομιμοποιήσουν ένα «μη εκλεγέν Προεδρείο», έχουν ήδη προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 152 ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ενώ εγκαλούν το Δήμαρχο αλλά και τη Διοίκηση του Δήμου ότι “καταφεύγουν σε επιλογές και μεθοδεύσεις που απαξιώνουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το κύρος των αιρετών προσώπων και Οργάνων”:

Όσον αφορά στην εκκρεμότητα με την εκλογή των μελών των δυο Επιτροπών του Δήμου- Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής- αυτή, σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου, θα γίνει με τη διαδικασία του ορισμού και με βάση τις ψήφους των συμβούλων στις τελευταίες εκλογές, οπότε και είτε θα αποδέχονται είτε θα αρνούνται τον ορισμό τους. Οι Επιτροπές είναι 9μελείς, με πέντε μέλη να ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας- για την Οικονομική θεωρείται μάλλον δεδομένο πως Πρόεδρος, και έκτο μέλος, θα είναι ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, ενώ για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, όταν με το καλό οριστεί- ενώ με τη διαδικασία που τώρα θα ακολουθηθεί οι υπόλοιπες 3 θέσεις καλύπτονται αποκλειστικά από τη μείζονα μειοψηφία. Υπενθυμίζεται εδώ πως τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια στην Οικονομική Επιτροπή δεν συμμετείχε η Νέα Πνοή για το Διόνυσο, διαμαρτυρόμενη για τις πρωινές ώρες συνεδρίασής της που ήταν απαγορευτικές για τη συμμετοχή των εργαζόμενων μελών τής παράταξης.

Όσο για την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 28 Μαρτίου, μετά και από το παραπάνω κοινό Δελτίο Τύπου, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί.