logo


Δεν περίμενε τον επίσημο ορισμό των νέων Αντιδημάρχων από το Δήμαρχο Διονύσου, που καθυστερεί εδώ και 25 ημέρες, ο τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός που κατά τα φαινόμενα αντικαθίσταται στο αξίωμά του, και με σημερινή επιστολή του  στο facebook ευχαριστεί τους συνεργάτες του σε όλα τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, το Δήμαρχο που τον εμπιστεύθηκε, τους συναδέλφους του αιρετούς για την εποικοδομητική συνεργασία, το προσωπικό του Δήμου που στήριξε την προσπάθεια της Αντιδημαρχίας, τους συνδημότες που τον πίστεψαν, ενώ δηλώνει παρών με όλες τις δυνάμεις του για το καλό του τόπου:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Μετά την παρέλευση 2 1/2 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους με λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά μου.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την τιμή να μου αναθέσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους του Δ.Σ., τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τους Τοπικούς Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια για την εποικοδομητική συνεργασία που είχα μαζί τους.
Ευχαριστώ τα προεδρεία και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την άψογη συνεργασία που, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που προέκυψαν στην πορεία, είχε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στο χώρο της Παιδείας και τη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικότητας των σχολικών κτιρίων.
Ευχαριστώ τους Διευθυντές – Προϊσταμένους, τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων καθώς και την Ένωση Γονέων, για την συνεργασία και την στήριξή τους προκειμένου να εντοπισθούν και να επιλυθούν προβλήματα στον χώρο της παιδείας.
Ευχαριστώ τα μέλη των Επιτροπών (Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου, Θεομηνιών κ.ά.) που έχουν ως αντικείμενο το έργο του Αυτοτελούς Τμήματος.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους χορηγούς και τους εθελοντές των κοινωνικών δομών του Δήμου Διονύσου γιατί χωρίς αυτούς πάρα πολλές εκδηλώσεις του Τμήματος θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν (ιατρικά προγράμματα, διανομές αγαθών, εκδηλώσεις κ.λπ.)
Ευχαριστώ τους Αθλητικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς που εδρεύουν στο Δήμο Διονύσου για την συνεργασία μας.
Ευχαριστώ όλους εκείνους που εκπροσωπούν την ενημέρωση και με κριτική προσέγγιση βοήθησαν και ανέδειξαν το έργο που παρήχθη.
Ευχαριστώ το βασικό συντελεστή του παραγόμενου έργου που δεν είναι άλλος από το δυναμικό προσωπικό του δήμου (μόνιμοι, συμβασιούχοι). Στο ξεκίνημα μαζί θέσαμε στόχους με αυξημένες προσδοκίες. Συνεργαστήκαμε, προσπαθήσαμε, αγωνιστήκαμε, λειτουργήσαμε συλλογικά και ακόμα κι όταν αγχωθήκαμε δεν τα παρατήσαμε. Βρήκαμε τις λύσεις, πολλές φορές χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, έστω κι αν αναγκαστήκαμε να αυτοσχεδιάσουμε. Οι σχέσεις μου με τους υπαλλήλους βασίστηκαν στην κατανόηση, στον αλληλοσεβασμό, στον κοινό στόχο, σπάνια όταν χρειάστηκε στην αυστηρότητα και αποτέλεσαν τον μοχλό για δημιουργία και αποτελεσματικότητα.
Υπερέβαλαν κυριολεκτικά τον εαυτό τους και ξεπερνώντας το εργασιακό ωράριο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι, επέδειξαν ζήλο, επαγγελματισμό, αφοσίωση και με σκληρή προσπάθεια κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις του δήμου. Με επιμονή και διάθεση προσφοράς σε πραγματικά δύσκολες εποχές παράγουν αξιοζήλευτο έργο. Η συνεργασία μαζί τους ήταν για μένα πηγή έμπνευσης και συνάμα αποκόμισα τις πιο ευχάριστες και δημιουργικές εμπειρίες της μέχρι σήμερα πορείας μου. Ταυτόχρονα και δημόσια να τους ζητήσω συγνώμη για τις όποιες στιγμές πίεσης και φορτικότητας δέχτηκαν.
Ευχαριστώ τους συνδημότες μου που πίστεψαν σε μένα, μου έδωσαν την δύναμη και με βοήθησαν να αντιμετωπίσω πρόσκαιρα ή χρόνια προβλήματα. Για το σκοπό αυτό εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μου ανατέθηκαν και ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες τους.
Ένας δημιουργικός κύκλος έφθασε στο τέλος του κάνοντας με πλουσιότερο σε συναισθήματα, ιδιαίτερες εμπειρίες ζωής, νέους πραγματικούς φίλους. Η παρούσα επιστολή είναι ευχαριστήρια και όχι αποχαιρετιστήρια. Στο προσεχές μέλλον θα συνεχίσω να είμαι παρών και με όλες μου τις δυνάμεις θα στοχεύω πάντα στο καλό του τόπου μας.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει όμως ούτε στιγμή πως η συνταγή της επιτυχίας είναι αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας με συλλογική ευθύνη και συμμετοχή.
Εύχομαι προ πάντων υγεία και καλή επιτυχία στο Δήμαρχο και στους συναδέλφους αιρετούς που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης για το υπόλοιπο μισό της θητείας,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ