logo


Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο, με θέμα τις εξελίξεις αναφορικά με την εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων αλλά και τους δασικούς χάρτες, αποστέλλει η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του Δήμου Διονύσου πλην της Διοίκησης. Η επιστολή, την οποία συνυπογράφει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής (ΣΕΒΑ) δια του Προέδρου του Δ. Μανδάλακα, έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Των Δημοτικών Παρατάξεων: 1)Ενωτικής πρωτοβουλίας 2) Νέας Πνοής 3) Δημοκρατικής Ανατροπής 4)Συμμαχίας για τον πολίτη & ΣΕΒΑ (Σύνδεσμος Βιομηχάνων)

Διόνυσος, 22/3/2016

Προς τον Αξιότιμο Υπουργό
Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Σωκράτη Φάμελλο
Λ. Μεσογείων 119 Αθήνα 10192

Θέμα: Αίτημα για συνάντηση της πιο πάνω Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τον κ.
Υπουργό για διευκρινίσεις και υποβολή απόψεων και προτάσεων στα
θέματα των Διοδίων και των Δασικών Χαρτών.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα αναφερόμενα πιο πάνω πολύ σοβαρά και επίκαιρα θέματα απασχολούν το Δήμο μας και έχουν δημιουργήσει σοβαρές εντάσεις στην τοπική μας Κοινωνία.

Ειδικότερα το θέμα των Διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου προκαλεί μία διαρκή αναστάτωση στους κατοίκους μας, οι οποίοι με σοβαρά επιχειρήματα, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα και 6.000 καταγεγραμμένες υπογραφές ζήτησαν τον περασμένο Ιούλιο την ακύρωση του σχετικού Νόμου 3555/2007 πρώτα από το Γενικό Γραμματέα κ. Δέδε που παραβρέθηκε στην εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση μας στο πολιτιστικό κέντρο του Αγίου Στεφάνου και αμέσως μετά από τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη στο χώρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επειδή οι απαντήσεις που δόθηκαν και από τους δύο αξιωματούχους της Κυβέρνησης ήταν εξαιρετικά καθησυχαστικές χωρίς όμως να προκύψει μέχρι σήμερα το θετικό δεσμευτικό αποτέλεσμα των λόγων τους , παρά το ξεκάθαρο περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου που έβγαλε ο κ. Σκουρλέτης που έδινε και τη λύση, το θέμα αυτό τέθηκε εκ νέου στον Υπουργό κ. Σπίρτζη σε πρόσφατη ομιλία του, πάλι στον Άγιο Στέφανο, ο οποίος με τη θέση του «πλευρικά διόδια δεν θα μπουν όσο εγώ θα είμαι υπουργός» και την άποψη που ανέπτυξε λέγοντας «δεν θα χρειασθούν τα διόδια γιατί στις αρχές του 2019 θα λειτουργήσει το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων» μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

Κατόπιν αυτού κρίναμε σκόπιμο να έχουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις από πλευράς σας , ειδικότερα πάνω στο ζήτημα της υπογραφής της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αντικείμενο της δικής σας αρμοδιότητας. Η ανησυχία μας μεγιστοποιεί τα ερωτηματικά μας για το αν η υπογραφή της Μ.Π.Ε. σηματοδοτεί και την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής των διοδίων στους επίμαχους ανισόπεδους κόμβους, γεγονός που διαψεύδει τις ήδη διακηρυγμένες θέσεις του Γενικού Γραμματέα και του κ. Υπουργού Υποδομών. Από τη συζήτηση αυτή εκτιμούμε ότι θα προκύψουν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες, οι οποίες θα κρίνουν και τη δική μας στάση στο θέμα των διοδίων.

Επιπρόσθετα στην συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να σας πληροφορήσουμε υπεύθυνα με τις δικές μας απόψεις και θέσεις πάνω στο θέμα των Δασικών Χαρτών που και αυτό απασχολεί σοβαρά το Δήμο μας.

Κλείνοντας , αν και αναγνωρίζουμε το φόρτο εργασίας σας, παρακαλούμε να μας δεχθείτε το ταχύτερο δυνατόν , σε μία σύντομη από πλευράς χρόνου συνάντηση, ελπίζοντας ότι το αποτέλεσμά της μπορεί ενδεχόμενα να αποφορτίσει την ένταση και την ανησυχία των κατοίκων του Δήμου μας.

Με τιμή

Γιάννης Καλαφατέλης, Δημοτικός Σύμβουλος, πρ. Δήμαρχος Διονύσου, επικεφαλής Ενωτικής Πρωτοβουλίας Διονύσου

Παναγιώτης Μπιτάκος, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής Νέας Πνοής για τον Διόνυσο

Γιώργος Ζυγούνας, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου

Παναγιώτης Βορριάς, επικεφαλής Συμμαχίας για τον Πολίτη, πρ. Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου

Μανδάλακας Δημήτρης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Αττικής