logo


 

Τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου ιδιαίτερα, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει τόσο με την εκλογή Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με την εκκρεμότητα λόγω του μη διορισμού Αντιδημάρχων 24 ημέρες μετά από τη λήξη θητείας των προηγουμένων, καταδικάζει με Δελτίο Τύπου η παράταξη της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου. Στο ίδιο Δελτίο η ΔΑΔΙΟΝ απαιτεί την απόσυρση της εγκυκλίου, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα στις Δημαιρεσίες πολλών Δήμων της χώρας, υπογραμμίζοντας πως- σε διαφορετική περίπτωση- η ευθύνη που αναλαμβάνει το ΥΠΕΣ είναι τεράστια:

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο Δήμο μας σχετικά με την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Είναι γνωστό από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι πράξη παράνομη και δεν προσδίδει στα μέλη του Προεδρείου την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση. Η ερμηνεία που παραθέτει αντιβαίνει στην λογική, στις δημοκρατικές αρχές, στο νόμο και στο Σύνταγμα.

Η διοίκηση του Δήμου για λόγους εσωπαραταξιακών ισορροπιών και σκοπιμοτήτων προβαίνει σε ενέργειες που τελικά στηρίζονται σε «αποφάσεις» υπηρεσιακών παραγόντων, που λειτουργούν καταχρηστικά, αδυνατώντας να ερμηνεύσουν στοιχειωδώς τις κείμενες νόμιμες διατάξεις.

Η πολιτική που εφαρμόζεται από την διοίκηση του Δήμου απέχει πολύ από αυτήν της χρηστής διοίκησης, της δημοκρατικής λειτουργίας και τον σεβασμό της προσωπικότητας των Δημοτικών Συμβούλων στο σύνολό τους.

Είναι εξάλλου απαράδεκτο να μην λειτουργεί σχεδόν καθόλου ο Δήμος και υπηρεσίες του, εξαιτίας των επιλογών της Διοίκησης και του Δημάρχου ιδιαίτερα.

Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου Δ.Α.ΔΙΟΝ δηλώνει την έντονη αντίθεσή της σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα αγωνιστεί με όλους τους τρόπους για να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία στο Δήμο μας.

Απαιτούμε παράλληλα από το ΥΠΕΣ την απόσυρση της εγκυκλίου υπ’ αριθμ.43 και την πιστή εφαρμογή του νόμου 3852/2010. Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνει η ηγεσία του ΥΠΕΣ, αν επιτρέψει να νομιμοποιηθούν τέτοιου μεγέθους παράνομες πράξεις από υπηρεσιακούς παράγοντες.