logo


Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου (σ.σ. και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου) η υποβολή προσφορών, στο πλαίσιο δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου, που με το κατάλληλο προσωπικό και μέσα, θα αναλάβει την υλοποίηση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων επιμόρφωσης στον Δήμο Διονύσου από το Μάιο μέχρι το Δεκέμβριο 2017, προϋπολογισμού 162.489,60 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στη διάρκεια των 6 “καλλικρατικών” χρόνων του Δήμου Διονύσου οι παραπάνω δράσεις περνούσαν μέσα από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ο ΘΕΣΠΙΣ, που όπως είναι γνωστό καταργήθηκε και επισήμως πριν δυόμιση μήνες. Τα μαθήματα και οι δράσεις υλοποιούνται κυρίως στους κλειστούς χώρους του Δήμου όπως είναι τα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου και η αίθουσα δραστηριοτήτων στην Άνοιξη και απευθύνονται σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Διονύσου.

Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη, “ο συνολικός αριθμός ωφελουμένων που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα εν λόγω μαθήματα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής επιμόρφωσης ανέρχεται – κατ’ εκτίμηση – στους 1.500 δημότες και κατοίκους… Η υλοποίηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης οργανώνεται και τελεί υπό την εποπτεία του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Δήμου ενημερώνουν τους κατοίκους, συγκεντρώνουν και αξιολογούν τις αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων”.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά οι υπηρεσίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ανάδοχος με τη διάθεση κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού συνίστανται στις ακόλουθες δραστηριότητες:
α) Θεατρικές ομάδες ενηλίκων και νέων, που μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής αγωγής και έκφρασης, στοχεύουν στην οργανωμένη παράσταση, ακολουθώντας τη διαδρομή από το θεατρικό παιχνίδι στην θεατρική παράσταση.
β) Χορωδίες παιδιών και ενηλίκων με στόχο τη μουσική καλλιέργεια και τη δυνατότητα έκφρασης μέσα από το ποιοτικό τραγούδι.
γ) Τμήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων για ενηλίκους και νέους στοχεύοντας στην καλλιέργεια της μουσικής αγωγής.
δ) Τμήματα λαϊκής παράδοσης με στόχο την ανάπτυξη και τη λειτουργία ισχυρών δεσμών των δημοτών με τις ρίζες της πατρίδας μας.
ε) Τμήματα εικαστικών τεχνών με στόχο την ανάπτυξη της αισθητικής αγωγής της καλλιτεχνίας και της δημιουργικότητας.

Τα τμήματα – μαθήματα επιμόρφωσης που θα λειτουργήσουν, χωρίς αυτό να είναι περιοριστικό, είναι τα εξής:

Θεατρικές ομάδες (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά), Χορωδία Ενηλίκων (Άγιος Στέφανος), Παιδική Χορωδία (Κρυονέρι), Παιδική Μπαντίνα (Άγιος Στέφανος), Τμήματα Λαϊκής Παράδοσης (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Διόνυσος, Κρυονέρι, Σταμάτα), Τμήματα Ζωγραφικής ενηλίκων (Δροσιά, Κρυονέρι), Τμήματα Ζωγραφικής παιδιών (Δροσιά, Κρυονέρι), Τμήματα Αγιογραφίας (Σταμάτα), Τμήματα Κιθάρας (Κρυονέρι, Διόνυσος), Τμήματα Πιάνου (Κρυονέρι), Τμήματα Φωνητικής (Κρυονέρι), Τμήματα Μπουζουκιού (Κρυονέρι), Τμήματα Φωτογραφίας (Άγιος Στέφανος, Διόνυσος).