logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γ. Ψάλτη του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, αμέσως μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου ότι θα εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Ο δήμος Διονύσου είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στην περιοχή μας. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση, με πολύ δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους του δήμου Διονύσου, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής, αφού δεν υπάρχει επαρκές παράπλευρο οδικό δίκτυο, όπως προβλέπεται.

Επίσης, η οικονομική επιβάρυνση κατοίκων και εργαζομένων θα είναι μεγάλη, αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι η εξαγγελία περί δήθεν απαλλαγής από την πληρωμή είναι επισφαλής και μπορεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή να αλλάξει.

Θυμίζω ότι τον περασμένο Αύγουστο ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος κύριος Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν διόδια εντός του οικιστικού ιστού και είχε δεσμευθεί ότι δεν θα υπογράψει την έγκριση, ενώ και ο νυν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Σπίρτζης σε πρόσφατη ομιλία του στον δήμο Διονύσου δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να μπουν πλευρικά διόδια.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος για να προφυλάξει την ποιότητα ζωής και το συμφέρον των δημοτών του θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου, επιχειρημάτων, διαμαρτυριών και νομικών μέσων ώστε να υπάρξει μία συνολική αναθεώρηση του σχεδιασμού και τροποποίηση της σχετικής απόφασης».