logo


Με την παρουσία βουλευτών της περιοχής, εκπροσώπων της Περιφέρειας, δημοτικών συμβούλων, μελών των ΚΑΠΗ, εργαζομένων του Δήμου, εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων, και βέβαια γονιών και παιδιών, πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού στο Κρυονέρι.

Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης ενώ την τελετή των εγκαινίων, αμέσως μετά, τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Ασπρολούπος, Πρωτοσύγγελος στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στο χαιρετισμό του ο Θ. Στάικος, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΕΣΤΙΑ όπου υπάγονται τα ΚΑΠΗ και οι Παιδικοί Σταθμοί, ανέτρεξε στο ιστορικό κατασκευής της δομής, ενώ ανακοίνωσε πως με τη νέα χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει το βρεφικό τμήμα στον πρώτο όροφο του κτηρίου, δυναμικότητας 20 παιδιών, αλλά και ο Παιδικός Σταθμός δωρεάς Κουκουτσέα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Υπενθύμισε ο κ. Στάικος πως ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κρυονερίου κατασκευάσθηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και κόστισε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του. Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ήταν η Περιφέρεια Αττικής, ενώ η κατασκευή του Σταθμού διήρκεσε 18 μήνες και παραδόθηκε στην ΕΣΤΙΑ τον Ιούλιο του 2016. Πρότυπο Βρεφονηπιακού Σταθμού υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 40 παιδάκια στους ωφέλιμους χώρους του που ανέρχονται σε 500 τ.μ. περίπου, τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, και “αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή για τις οικογένειες του Δήμου που μπορούν να εμπιστευθούν με ασφάλεια τα παιδιά τους”. Με τη νέα δομή, υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Στάικος, υλοποιούμε το στόχο μας που είναι: “Κανένα παιδί του Δήμου χωρίς πρόσβαση σε Παιδικό Σταθμό”. Ευχαριστίες προς όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του Σταθμού απηύθυνε ο κ. Στάικος, αναφερόμενος ονομαστικά στον τέως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Λυρούδια, αλλά όχι και στον προκάτοχό του Ν. Παππά, τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας Α. Αγγελίνα, Α. Κουρουπάκη, Γ. Φαράχ, Ε. Χαμακιώτη και Α. Παπαδόπουλο, τον ανάδοχο του έργου, τον προηγούμενο Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ Μ. Γαρεφαλάκη και βέβαια τη Διευθύντρια και το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού και της ΕΣΤΙΑΣ που κατέβαλαν εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες ώστε να λειτουργήσει η νέα δομή. Ευχαρίστησε τέλος το Δήμαρχο Διονύσου που “μας εμπιστεύθηκε τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών”.

Το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό πήρε εν συνεχεία ο Δήμαρχος, που υπογράμμισε πως εγχειρήματα όπως η λειτουργία του Σταθμού βασίζονται πάντα σε συλλογική προσπάθεια και ευχαρίστησε με τη σειρά του όσους δούλεψαν για την ευόδωση και την επίτευξη της λειτουργίας του Σταθμού: «Έχουμε καταβάλει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια ώστε σήμερα- ως ελάχιστη συμβολή στους εργαζόμενους γονείς- όλες οι οικογένειες της πόλης που το χρειάζονται, να έχουν πρόσβαση στους Παιδικούς μας Σταθμούς. Ως Δημοτική Αρχή είναι γνωστό πως έχουμε ρίξει το βάρος σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Παράλληλα καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε τους εκπαιδευτικούς και αθλητικούς χώρους της πόλης και συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε ευτυχείς που μέσα σ’ αυτά τα δυόμιση δύσκολα χρόνια συνεχίζουμε και απαντάμε με απανωτά εγκαίνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμάνης.

Στο δικό του χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της Ρ. Δούρου Αντιπεριφερειάρχης Π. Φιλίππου, ανέλαβε να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τονίζοντας πως το έργο ανέγερσης του Παιδικού Σταθμού στο Κρυονέρι ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με την οποία η προηγούμενη- επίσης- Περιφερειακή Αρχή συνεργάστηκε άψογα: “Καλό είναι λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Η Διοίκηση έχει συνέχεια, μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Και αυτό που βρίσκουμε όσοι εκλεγόμαστε, πρέπει να το συνεχίζουμε. Έτσι στάθηκε στο έργο και η νέα Δημοτική Αρχή με όρεξη και μπόρεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να το τελειώσει και να το παραδώσει στους πολίτες”. Αυτή η άριστη συνεργασία, συμπλήρωσε ο κ. Φιλίππου, συνεχίζεται και σήμερα, και έχει ήδη αποφέρει καρπούς με μια σειρά προγραμματισμένων έργων, όπως τα αντιπλημμυρικά και οι αναπλάσεις χώρων, που ελπίζουμε να δρομολογηθούν ή και να παραδοθούν μέσα στην επόμενη διετία. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε επιπλέον την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, όταν σ’ ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ελλείψεις σε κοινωνικές δομές. Δεν παρέλειψε, τέλος, να τονίσει πως σήμερα, σε περίοδο βαρειάς οικονομικής δυσπραγίας, οι Περιφέρειες έχουν αποδειχτεί οι κυριότεροι “αιμοδότες” κονδυλίων στους Δήμους, υποκαθιστώντας έτσι το κράτος.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Παιδικού Σταθμού και μικρή δεξίωση.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δέδες, ΝΔ Γ. Βλάχος και Θ. Μπούρας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης Π. Τσούκας, Σ. Ντούντα, Δ. Ράικος, Α. Στασινοπούλου, Π. Ταουξή, από τη μείζονα μειοψηφία οι Γ. Καλαφατέλης και Τ. Καρασαρλής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου Δ. Χριστόπουλος, οι τέως δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Παππάς και Μ. Γαρεφαλάκης και πολύς κόσμος.