logo


Σε θρίλερ ανά την Ελλάδα έχουν εξελιχθεί οι Δημαιρεσίες, που πραγματοποιήθηκαν σε πολλούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης την περασμένη Κυριακή, μια που Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γραμματείς εξελέγησαν σε πολλές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή του Δήμου Γρεβενών, με αρνητικές πλειοψηφίες!

Τα “Προεδρεία της μειοψηφίας”, όπως ήδη αποκαλούνται στα ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο και στους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ που ερμηνεύοντας το νόμο υποστηρίζουν πως εκλογή υφίσταται και με μόνο μια θετική ψήφο!

Είναι ίσως χρήσιμο να σημειωθεί εδώ πως έχουν μεσολαβήσει ακριβώς δυόμιση χρόνια από την προσφυγή- τον Σεπτέμβριο του 2014- του Α. Πασιπουλαρίδη, στελέχους τότε της νυν Διοίκησης, για τον τρόπο εκλογής του Γ. Ίσσαρη στο αξίωμα του Αντιπροέδρου με αρνητική πλειοψηφία. Η προσφυγή του εκείνη είχε γίνει δεκτή τον Ιανουάριο του 2015 και είχε τότε επί λέξει δηλώσει ο κ. Πασιπουλαρίδης:

“Την προσφυγή την έκανα, όχι επειδή διαφωνώ ή έχω αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Αντιπροέδρου, αλλά για να δώσω ένα μάθημα σε εκείνους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών, που συνεχίζουν να παρανομούν, σήμερα αλλά και πριν 2,5 χρόνια, επιμένοντας πως μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ. μπορεί να εκλεγεί έστω και με μια ψήφο”!

Ανάλογη αναφορά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσαν σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με συνυπογράφοντες τους ανεξάρτητους Η. Υφαντή και Στ. Μαγγίνα. Στην αναφορά τους αυτή εκθέτουν ένα προς ένα τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. την περασμένη Κυριακή, ενώ τεκμηριώνουν την παραβίαση της νόμιμης διαδικασίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Ζητούνι τέλος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις απαραίτητες ενέργειες και κατευθύνσεις, για να πραγματοποιηθεί άμεσα η ειδική συνεδρίαση ώστε να εκλεγεί το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τα μέλη των δυο κρίσιμων Επιτροπών του Δήμου: