logo


Ημερομηνία 3 Μαρτίου φέρει το έγγραφο με το οποίο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Μ. Χρηστάκης παραιτείται- “για προσωπικούς λόγους” όπως αναφέρει- από τη θέση του. Ο κ. Χρηστάκης ευχαριστεί ονομαστικά όλους τους αιρετούς με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Δήμο- Δήμαρχο, Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, Προέδρους των Νομικών Προσώπων, αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους- καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ-όπως λέει- αποχωρεί με την αίσθηση πως με τη συνεργασία αυτή ενισχύθηκε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής σε μια σειρά τομέων.

Ο τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου, και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» από το 2011, ήρθε με απόφαση Δημάρχου στο Διόνυσο το Νοέμβριο του 2015 σκοπεύοντας να αφήσει και εδώ το στίγμα του, όπως είχε κάνει και στο Μαρούσι, όπου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας επί 8 χρόνια: η εκπόνηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η καλύτερη οργάνωση του ελέγχου στα οικονομικά και η ενίσχυση έτι περαιτέρω- ως άμεση συνάρτηση- και του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, η επανενεργοποίηση της δημοτικής εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΗ, που με τη συμμετοχή των εταιρειών που εδρεύουν στην πόλη, θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή και εργασιακή πολιτική του Δήμου, η διαχείριση επ’ ωφελεία του δημότη και της παραγωγικότητας του Δήμου των εντάσεων και των αρρυθμιών των δημοτικών υπηρεσιών- ήταν μόνο μερικοί από τους στόχους του, όπως τους περιέγραφε στην Οδό Διονύσου, είκοσι μόλις ημέρες μετά από την ανάληψη τότε των καθηκόντων του.

Πέραν των αρχικών, ο κ. Χρηστάκης- με ολιγόωρη πάντως καθημερινή παρουσία στο Δημαρχείο- επωμίστηκε στη συνέχεια και μια σειρά επιπλέον αρμοδιοτήτων που απέρρεαν από την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ και την παραίτηση του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού. Αποτελούσε συνεπώς καθοριστικό παράγοντα για τη συνολική καλή λειτουργία του Δήμου, που βλέπει να αποχωρεί οικειοθελώς από τη θέση του άνθρωπος- κλειδί της απολύτου επιλογής και εμπιστοσύνης του Δημάρχου: Όπως είναι γνωστό, ο Γενικός Γραμματέας διορίζεται με απόφαση Δημάρχου και ακολουθεί τη θητεία του. Εν προκειμένω, ο κ. Χρηστάκης προτίμησε να φύγει πολύ νωρίτερα. Και μάλιστα χωρίς να έχει δοθεί ο παραμικρός απολογισμός του έργου που επιτέλεσε στη 15μηνη θητεία του.