logo


Μετά από τέσσερα χρόνια, η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Διονύσου σταματά τη λειτουργία και το έργο της, μια που εξέπενευσε στις 28 Φεβρουαρίου και η τελευταία παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας. Έτσι η απόφαση, στις 21 Φεβρουαρίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου να εγκρίνει την παράταση αυτή – που έληγε μια εβδομάδα αργότερα- φαίνεται τουλάχιστον αστεία.

Με επιστολή της η διαχειριστική ομάδα της Τράπεζας Χρόνου ενημερώνει για τη διακοπή λειτουργίας της δομής και εύχεται η φιλοσοφία της να συνεχιστεί πλέον με ιδιωτική πρωτοβουλία:

Αγαπητοί μας Φίλοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς η κοινωνική δομή της Τράπεζας Χρόνου, σταματάει την λειτουργία και το έργο της.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα 4 χρόνια λειτουργίας της δομής μας!


Ελπίζουμε η φιλοσοφία της δομής να συνεχιστεί από εσάς κι ως ιδιωτική πρωτοβουλία!
Σας ευχόμαστε Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία σε εσάς και τις οικογένειές σας!!
Με εκτίμηση,
Η Διαχειριστική Ομάδα
Βάσια Βέλμαχου
Μαρία Δημοπούλου
Γεωργία Γεωργακάκου
Νίκος Ζαμπέλης
Δήμητρα Ράδη
Ελένη Δεσποτοπούλου

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω δομή είχε ιδρυθεί το 2013 στο Δήμο Διονύσου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, μέσω του διαδημοτικού προγράμματος «Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα – Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνος και Ωρωπού» που ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΕΚΤ). Ως Τράπεζα Χρόνου ορίζεται το δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, γνώσεων και προϊόντων που δε στηρίζεται στο χρήμα αλλά στο χρόνο.