logo


Στις 7 το βράδυ σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό της Δροσιάς, θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Σακρομόντε. Οι σοφοί της φυλής”, στο πλαίσιο των Ημερών Κινηματογράφου, που οργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς. Ο πρώτος μήνας των προβολών είναι αφιερωμένος στον Ισπανικό Κινηματογράφο σε συνεργασία με την ισπανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Λίγα λόγια για την ταινία
«Σακρομόντε. Οι σοφοί της φυλής» Ντοκυμαντέρ- Σκηνοθεσία της Τσους Γκουτιέρρεθ, Ισπανία.

Το Σακρομόντε και οι σπηλιές του υπήρξε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες όπως ο Ντεμπυσύ, ο Γκλίνκα, και ο Λόρκα και εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης και τουρίστες και εκλεκτούς επισκέπτες της Ισπανίας.
Το ντοκυμαντέρ αναβιώνει τη μνήμη της πιο φλαμένκο γειτονιάς στη Γη: του Σακρομόντε. Επί 200 χρόνια, στο Σακρομόντε, στις σπηλιές που βρίσκονταν στις πλαγιές του, κατοικούσαν οι τσιγγάνοι, οι οποίοι το προτίμησαν επειδή πήγαιναν πολλοί προσκυνητές στο Αβαείο του Σακρομόντε, που αποτελούσαν πηγή εσόδων γι’ αυτούς.
Το φλαμένκο δεν έγινε απλώς μέσο διασκέδασης των προσκυνητών και για να κερδίζουν τα προς το ζην, αλλά μια τέχνη που μεταδίδεται από τους γονείς στα παιδιά.

Με τους:
Curro Albaycin (Francisco Guardia Contreras), La Porrona (Dolores Fernández Rodríguez), La Mona (Angustias Ruiz Navarro), Ray Heredia (Raimundo Heredia Heredia), Niño de Osuna (Manuel Torres Sánchez), La Salvaora (Salvadora Maya Fernández), Manolete (Manuel Santiago Maya), Mariquilla (María Guardia), Lucía Garrido Guardia, El Niño de las Almendras (José Ferrer González), La Coneja (María del Carmen Altea Moya).