logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ της ΒΑ Αττικής με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ, την Τετάρτη 1 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Στον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Στεφάνου, ο κ. Πολάκης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ένα περιεκτικό απολογισμό των δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας όπως ήταν φυσικό στα επιτεύγματα στο χώρο της Υγείας.

Αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που περιήλθαν οι Υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας από την εγκατάλειψη, την διαφθορά και την αλόγιστη σπατάλη που κυριαρχούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μιλώντας χαρακτηριστικά για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, για την σκανδαλώδη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την NOVARTIS κ.ά. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επισήμανσή του για την καθυστερημένη -σε πολλές περιπτώσεις- ανταπόκριση της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που έχουν σταλεί προς διερεύνηση, ή και Δημόσιων λειτουργών σε θέματα που σχετίζονται με την επιτάχυνση του αναγκαίου νομοθετικού έργου.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αναβάθμιση των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας, η πρόσβαση δύο εκατ. ανασφάλιστων στις υπηρεσίες Υγείας, το νοικοκύρεμα των οικονομικών των νοσοκομείων, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Πολάκης, καταθέτοντας σχετικά στοιχεία και αριθμούς.

Στη συνέχεια απάντησε σε πολυάριθμες ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό και αφορούσαν θέματα όπως την ειδική αγωγή, την επικείμενη αξιολόγηση, το συνολικότερο κυβερνητικό έργο, κ.ά

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Δέδες Ιωάννης και Σκουριολάκος Πάνος , οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κοροβέσης Στέλιος, Λεβέντη Αγγελική και Στεργίου Ιωάννα, ο επικεφαλής της Δημ.παράταξης ΔΑΔΙΟΝ Ζυγούνας Γιώργος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπηλιώτης Σπύρος, η τοπική σύμβουλος Χατζηαθανασίου Αντιγόνη και πλήθος κόσμου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ