logo


Οι μαθητές (του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου) ερεύνησαν και η πόλη (του Διονύσου) θα ενημερωθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση, ώστε η κοινωνία (όλοι μας) να ευαισθητοποιηθεί. Αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της εκστρατείας Ecomobility, στην οποία ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η σχετική απόφαση για τη συμμετοχή στη φετινή εκστρατεία ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από εισήγηση του τότε Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή, στην οποία τονίζονταν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για την πόλη, όσο και για τους εφήβους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για την εργασία του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου υπεύθυνες ήταν οι καθηγήτριες Μ. Τρατσέλλα και Α. Λουκά, ενώ συμμετείχαν οι μαθητές: Φ. Ανδρεοπούλου, Δ. Ζώτου, Ε. Κουμπή, Χ. Κατσίκας, Ι. Μαγνήσαλη, Α. Μαρκοπούλου και Κ. Νίκος.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στον Δήμο Διονύσου, διοργανώνεται η εκδήλωση για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, με την παρουσίαση της εργασίας της Ομάδας των μαθητών από το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, ώρα 12.00 μ. στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2016 -17.

Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.


Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια των νέων με προσανατολισμό τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.