logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Nourishing today’s skills for a successful tomorrow” πραγματοποιήθηκε από 12 έως και 19 Φεβρουαρίου 2017 στη Vittoria της Σικελίας με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Άνοιξης. Τους 5 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γραμματική Παλαμούτη και κ. Ιωάννα Πολύζου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές μας ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σικελίας, συμμετείχαν σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωρίζοντας από κοντά τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Συνεργάστηκαν άψογα με μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλες τις χώρες εταίρους του προγράμματος (Ιταλία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και Τουρκία), φτιάχνοντας video με φωτογραφίες από τις εντυπώσεις τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Vittoria. Επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (αρχαιολογικούς χώρους, εργοστάσιο παραγωγής Agromonte, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων).

Εκπροσώπησαν το σχολείο μας αλλά και τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντηση των 5 χωρών – εταίρων του προγράμματος τον προσεχή Μάιο στην Άνοιξη.
Επιστρέφοντας στο σχολείο, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, την ταινία που δημιούργησαν στη Σικελία, και μίλησαν για τις εντυπώσεις τους από αυτό το ταξίδι, το οποίο χαρακτήρισαν ομόφωνα «μοναδική εμπειρία ζωής».

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ
Ε. ΚΡΕΜΜΥΔΑ