logo


Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου- και κάθε Τρίτη στο εξής- στις 7 το βράδυ οι Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά, με την ασπρόμαυρη ταινία του Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα “Καλώς ορίσατε κ. Μάρσαλ…”.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς και ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς διοργανώνουν τις Ημέρες Κινηματογράφου με ταινίες του Ισπανικού κινηματογράφου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κώστα Μαντά.

cine

«Καλώς ορίσατε κ. Μάρσαλ…» του Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα
Παίζουν: Λολίτα Σεβίγια, Αλμπέρτο Ρομέα, Ραφαέλ Αλόνσο, Άνχελ Άλβαρεθ, Χοσέ Ισμπέρτ, Μανόλο Μοράν, Φερνάντο Ρέι.

Λίγα λόγια για την ταινία
Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη ταινία μυθοπλασίας διάρκειας 75 λεπτών, παραγωγής του 1952 και συγκαταλέγεται στα αριστουργήματα της ισπανικής 7ης Τέχνης.

Οι κάτοικοι του Βιγιάρ ντελ Ρίο, ενός χωριού της Καστίλλης, περιμένουν την άφιξη της επιτροπής του Σχεδίου Μάρσαλ και διοργανώνουν μια λαμπρή γιορτή για την υποδοχή της στο χωριό, που συμπίπτει με την παρουσία μιας διάσημης λαϊκής τραγουδίστριας. Φοράνε τα καλά τους, συνθέτουν ένα τραγούδι προς τιμή της επιτροπής και, πριν το συνειδητοποιήσουν, καταλήγουν να φτιάξουν ένα νέο χωριό από χαρτόνι εμπνευσμένο από την Ανδαλουσία.

Ο Δήμαρχος του χωριού, μάλιστα, αποφασίζει να μασκαρέψει όλους τους κατοίκους με τις πιο αυθεντικές φορεσιές της Ανδαλουσίας, ώστε να καταπλήξει τους επισκέπτες και ν’ αποσπάσει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια…

Η ταινία παρωδεί την αγροτική ζωή της μεταπολεμικής Ισπανίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των αριστουργημάτων του ισπανικού κινηματογράφου.

Παρά τη σατιρική κριτική της στον αποκλεισμό της Ισπανίας από το σχέδιο Μάρσαλ, είχε λάβει την έγκριση της φρανκικής λογοκρισίας, κομμένη ωστόσο κατά περίπου 20′.

Είσοδος Ελεύθερη