logo


Το ποσόν των 8500 ευρώ περίπου θα στοιχίσει η διήμερη εκδήλωση της παιδικής χορωδίας του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των Αρσακείων- Τοσιτσείων σχολείων το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που έχει τίτλο «Απ’ την Ελλάδα ως την καρδιά, μια αγκαλιά τραγούδια», η πρώτη ημέρα- Σάββατο 4 Μαρτίου- περιλαμβάνει φεστιβάλ παιδικών χορωδιών, στο οποίο συμμετέχουν 10 χορωδιακά σχήματα- Αρσακείου, Διονύσου, Μεγάρων, Ναυπλίου, Νίκαιας, Πάρου, Πειραιά, Στυλίδας,Τρίπολης και της Κιβωτού του Κόσμου.

cho

Τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή 5 Μαρτίου, “θα παρουσιαστεί μουσική παράσταση, αφιερωμένη στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στον τρόπο με τον οποίο το έργο τους, ως σύζευξη λόγου και μουσικής, επηρέασε βαθιά την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για ένα μουσικό δρώμενο, κατά το οποίο η παιδική χορωδία του Δήμου μας, με την παρουσία πολυμελούς ορχήστρας θα πλαισιώνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Λέκκας τραγούδι, Τζένη Μπότση δραματοποίηση – απαγγελία, Κώστας Ζαριδάκης, στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι, σολίστας στο μπουζούκι”, γράφει η σχετική εισήγηση που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο- αλλά αντί της κ. Μπότση, στην αφίσα της εκδήλωσης αναγράφεται το όνομα της Εύας Κοτανίδη, δημιουργώντας προφανώς ερωτηματικά.

Στην ίδια συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός ανακοίνωσε πως η μεν αίθουσα των Αρσακείων παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα χορηγήσει την εκδήλωση με 3000 ευρώ. Επιπλέον, άλλα 3500 ευρώ θα διαθέσει ως δωρεά η εταιρεία DEMO, που εδρεύει στο Κρυονέρι. Συνεπώς, όπως τόνισε ο κ. Κοκμοτός, από το συνολικό ποσόν των 8439 ευρώ, ο Δήμος καλείται να καταβάλει 1929 ευρώ.

Οι παραπάνω δυο δωρεές, καθώς και η δωρεάν παραχώρηση του αμφιθεάτρου των Αρσακείων, συνετέλεσαν- όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης– στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση που προτάθηκε από τους υπεύθυνους της χορωδίας του Δήμου, προετοιμάζεται εδώ και 4 μήνες και προάγει τον πολιτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, σύμφωνα με την εισήγηση:
Η αμοιβή του τραγουδιστή Β. Λέκκα είναι 924,00 ευρώ, της ηθοποιού Τζ. Μπότση- ή της κ. Κοτανίδη;- 875 ευρώ, της ορχήστρας του ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και του σολίστα στο μπουζούκι Κ. Ζαριδάκη 4000 ευρώ, ενώ ήχος, φώτα και ηχοληψία θα στοιχίσουν 2640 ευρώ με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης.