logo


Μέσα σε μια μόλις συνεδρίαση ο Δήμαρχος Διονύσου είδε την παράταξη της Διοίκησης να μειώνεται στους 23 δημοτικούς συμβούλους, μια που πριν από λίγη ώρα- αιφνιδιάζοντας κυριολεκτικά τους πάντες με την επιλογή της χρονικής στιγμής- ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη Δημοτική Αρχή και ο τέως Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής!

Η δήλωση του κ. Υφαντή υπήρξε εξαιρετικά λακωνική: “Επειδή πραγματικά υπάρχει εντεινόμενη εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση και επειδή η κριτική που ακούγεται μέσα στη Δημοτική Αρχή άλλοτε απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων και άλλοτε αντιμετωπίζεται εχθρικά, και επειδή οι διαστάσεις μου είναι αρκετά μεγάλες και δεν νομίζω πως χωρώ πλέον, αύριο θα σας υποβάλω τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου”.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί νέο, αρνητικό, ρεκόρ για τα δημοτικά πράγματα, μια που στη διάρκεια μιας και μόνης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποχώρησαν δυο στελέχη (σ.σ. χθες 21/2 σημειώθηκε η ανεξαρτητοποίηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Στ. Μαγγίνα) που κατείχαν σημαντικές θέσεις ευθύνης και τα οποία δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται εύσημα για το έργο τους. Επιπλέον, η ανεξαρτητοποίηση του κ. Υφαντή διπλασιάζει τις αποχωρήσεις συμβούλων του Κρυονερίου, αλλά και της πάλαι ποτέ Κίνησης Πολιτών, μια που πριν από ένα χρόνο περίπου είχε ανεξαρτητοποιηθεί και η τοπική σύμβουλος Β. Κάουλα.

Δεν θα πρέπει επιπλέον να παραγνωρισθεί το γεγονός πως η περιχαράκωση που σημειώνεται στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε έξοδο ως «ξένο σώμα» ένας από τους βασικούς- αν όχι ο βασικότερος- πρωτεργάτες του προεκλογικού προγράμματος, των προεκλογικών δεσμεύσεων και των προεκλογικών επαγγελιών της Διοίκησης. Αυτών που έπεισαν άλλες τρεις παρατάξεις πως τα πράγματα θα άλλαζαν στο Δήμο Διονύσου.

Μετά και από τα παραπάνω αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο οι Δημαιρεσίες, την Κυριακή 5 Μαρτίου, όσο και ο ορισμός των νέων Αντιδημάρχων- παρόλο που μέλη, στελέχη, της ίδιας της Διοίκησης ομολογούν ότι “πάγκος δεν υπάρχει”.