logo


Παρελθόν για την παράταξη της Διοίκησης αποτελεί πλέον η Στ. Μαγγίνα, Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης μέχρι σήμερα 21 Φεβρουαρίου, που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη και το στενό πολιτικό περιβάλλον του. Αφορμή και καταλύτη για την κίνηση της κ. Μαγγίνα αποτέλεσε η υπόθεση με το περίπτερο της Σταμάτας, για το οποίο ο μισθωτής είχε ζητήσει παράταση μίσθωσης κατά έξι χρόνια, καθώς και μείωση του μισθώματος. Το δεύτερο αίτημα ήρθε ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι όμως και το πρώτο, που αποσύρθηκε με εντολή Δημάρχου, παρόλη τη θετική εισήγηση της Αντιδημάρχου και τη θετική επίσης γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου. Κι αυτό, όπως η κ. Μαγγίνα υποστήριξε, επειδή ο Δήμαρχος Διονύσου επέμεινε πως η παράταση θα ήταν παράνομη: “Και αν σήμερα ήταν παράνομη αυτή η παράταση, γιατί δεν ήταν και το 2011 οπότε σύσσωμη η παράταξη της τότε ΑΔΚ την είχε υπερψηφίσει, θεωρώντας την εξαιρετικά συμφέρουσα για το Δήμο; Παρανομεί επιπλέον και η Υπηρεσία Εσόδων που προσυπογράφει την εισήγηση;” αναρωτήθηκε η κ. Μαγγίνα, κατηγορώντας το Δήμαρχο για υποκρισία, αλλά και για κατάλυση διαδικασιών και υπηρεσιών: “Γιατί δεν αφήνετε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, αλλά κάνετε το δικαστή; Φοβηθήκατε μήπως δεν γίνει το χατίρι της αυλής σας;”.

Αποκάλυψε εξάλλου με σαφήνεια πως στόχος του Δημάρχου είναι να λήξει η μίσθωση, ώστε να περάσει το περίπτερο σε κάποιον αρεστό στη Διοίκηση- “φίλο σας, υποψήφιο με την παράταξή σας, μήπως και τοπικό σύμβουλό σας;”- γι’αυτό και μπλοκάρεται το αίτημα του νυν μισθωτή, “από τον οποίο ο Δήμος κάθε μήνα και χωρίς καμιά καθυστέρηση εισπράττει 1400 ευρώ, που αμφίβολο είναι αν τα εξασφαλίσει με μια νέα δημοπρασία”, υπογράμμισε η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος.

“Έπραξα το καθήκον μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και δεν προσπαθώ να κάνω κουμάντο σε κανένα χωριό της Σταμάτας, όπως με θράσος μού είπε ο Δήμαρχος στο γραφείο του” συνέχισε την επίθεση η κ. Μαγγίνα και υπογράμμισε:

«Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πολιτικές διαφωνίες
Επειδή βλέπουμε την πολιτική με διαφορετικό μάτι
Επειδή δεν μπορώ να κάνω την νταντά κανενός
Επειδή δεν θέλω να αποτελώ μέλος καμιάς αυλής
Επειδή δεν πάλεψα χρόνα για την εξουσία όπως πάλεψαν άλλοι, και όταν πήρα εξουσία δεν την καταχράστηκα
Επειδή επάγγελμα έχω σε χώρο που σέβονται την υπογραφή μου και ανάγκη δεν έχω το μισθό της Αντιδημαρχίας σας
Και για πολλά ακόμη Επειδή, που σύντομα θα εξηγήσω,

δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη Διόνυσος- Ανοιχτοί Ορίζοντες” κατέληξε η δημοτική σύμβουλος, προαναγγέλλοντας μάλιστα σύντομα συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμάνης δήλωσε πως «στο πλαίσιο της κοσμιότητας είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στο ακέραιο όλους τους χαρακτηρισμούς» στην τέως συνεργάτιδά του, κατηγορώντας την για μισές αλήθειες, ενώ δικαιολόγησε την απροθυμία της Διοίκησης να φέρει προς συζήτηση την παράταση της μίσθωσης μια που «έχουμε μπροστά μας 9 μήνες για να δούμε τι θα κάνουμε».  Υπεραμύνθηκε, τέλος, της πιθανότητας μιας νέας δημοπρασίας που μπορεί να αποβεί επ’ωφελεία του Δήμου, χωρίς πάντως να απαντήσει ξεκάθαρα στις αιτιάσεις και τις μομφές της κ. Μαγγίνα.

Της σημερινής επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε προηγηθεί- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- ακόμη οξύτερη λεκτική επίθεση της κ. Μαγγίνα στον Δήμαρχο πριν από μερικές ημέρες μέσα στο Δημαρχείο, προϊδεάζοντας για τις εξελίξεις στην παράταξη της Διοίκησης.

Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί εδώ πως είναι η δεύτερη φορά που η κ. Μαγγίνα ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη της Διοίκησης με την οποία εξελέγη: Τον Φεβρουάριο του 2014 με σκληρή και πάλι επιστολή- και μετά από μια περίοδο αποδοκιμασίας και σκληρής κριτικής προς την τότε Δημοτική Αρχή- είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την Ενωτική Πρωτοβουλία, καταγγέλλοντάς την για αδιαφορία και ανικανότητα, για έλεγχο των αιρετών από ειδικούς συμβούλους και για δημιουργία σκληροπυρηνικής ομάδας γηραλέων, σε βάρος των νέων ανθρώπων της παράταξης.

Όσον αφορά στο μεταβατικό διάστημα, μέχρι τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο Δήμαρχος δήλωσε πως οι αρμοδιότητες θα ασκούνται εν μέρει από τον Γενικό Γραμματέα και εν μέρει- λόγω του ασυμβίβαστου- από τον ίδιο.