logo


Προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών, καθώς και Διευθυντές Λυκείων της πόλης, Β’ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Ένωση Γονέων και τοπικό Τύπο- κοινοποιείται η επιστολή του Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ Άνοιξης, που αφορά στα αιτήματα των παιδιών αναφορικά με τις αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις, και ζητούν τη συμβολή στη διεκδίκησή τους. Υπενθυμίζεται πως το Λύκειο Άνοιξης τεελί υπό κατάληψη από τους μαθητές, με αποτέλεσμα- όπως κατέγραψε η Οδός Διονύσου- την προηγούμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί εσπευσμένη σύσκεψη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ταχ. Δ/ση:Προφήτη Ηλία 4 Άνοιξη

Email:goneislukeiouanoixis@gmail.com

Προς:

  • Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των Λυκείων του Δήμου Διονύσου .
  • Τους Διευθυντές των Λυκείων του Δήμου Διονύσου
  • Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των Λυκείων του Δήμου Διονύσου
  • Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  • Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου
  • Τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο

 Αγαπητοί Γονείς και Καθηγητές

Όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το κόστος των φροντιστηρίων, το άγχος των μαθητών, τα εξαντλητικά ωράρια, η αγωνία για το αύριο, συνθέτουν τον Γολγοθά που όλοι μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανεβαίνουμε.

Οποιεσδήποτε αλλαγές της τελευταίας στιγμής μόνο δυσάρεστους αιφνιδιασμούς μπορούν να προκαλέσουν, αυξάνοντας το άγχος, τις δυσκολίες και τα έξοδα για τις οικογένειές μας, όπως η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις μετά από τις ενδοσχολικές, καθώς επίσης και η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, αφαιρώντας την μέχρι τώρα δυνατότητα επανεξέτασης των μαθητών που για σοβαρούς λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν σε κάποιο μάθημα των πανελληνίων εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας θεωρεί την αντίδραση των μαθητών απολύτως δικαιολογημένη και πιστεύει ότι οι γονείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους.

Με την επιστολή μας αυτή απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τα αιτήματα των μαθητών του σχολείου μας και να ζητήσουμε και την δική σας συμβολή στην διεκδίκησή τους.

Το Δ.Σ.

Άνοιξη 19/02/2017