logo


Την τρίτη ημέρα κατάληψης από τους μαθητές διανύει σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το Λύκειο Άνοιξης, με αιτήματα που σχετίζονται με τις τροποποιήσεις στο καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδικότερα τα παιδιά διαμαρτύρονται επειδή στο εξής οι πανελλαδικές θα διεξάγονται μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ καταργούνται οι επαναληπτικές εξετάσεις, δυνατότητα που δινόταν σε μαθητές που για σοβαρούς λόγους υγείας έχαναν την εξέταση σε κάποιο μάθημα των πανελλαδικών, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

20170217_092254

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων- μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, Δήμου και Διεύθυνσης Εκπαίδευσης- ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της κατάληψης, που- σημειωτέον- πραγματοποιείται μόνο σε ένα από τα Λύκεια της πόλης. Στη συνάντηση αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία ατο Υπουργείο Παιδείας, ενώ και η Ένωση Γονέων αναμένεται να προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα ή αύριο με το ίδιο θέμα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του 15μελούς του Λυκείου και του Συλλόγου Γονέων, ο Διευθυντής του σχολείου Ε. Χονδρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Α. Δελαγραμμάτικας, η Λ. Μαγκλάρα από την Ένωση Γονέων, καθώς και σχολική σύμβουλος.

Σχετική είναι και η χθεσινή επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Άνοιξης, που θα  αποσταλεί σε όλα τα Λύκεια της πόλης, ενώ σε ανάλογες διαμαρτυρίες έχουν προχωρήσει πολλοί Σύλλογοι Γονέων πανελλαδικά:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ταχ.Δ/ση: Προφήτη Ηλία 4 Άνοιξη- Email:goneislukeiouanoixis@gmail.com

 Αγαπητοί Γονείς και Καθηγητές

     Όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το κόστος των φροντιστηρίων, το άγχος των μαθητών, τα εξαντλητικά ωράρια, η αγωνία για το αύριο, συνθέτουν τον Γολγοθά που όλοι μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανεβαίνουμε.

     Οποιεσδήποτε αλλαγές της τελευταίας στιγμής μόνο δυσάρεστους αιφνιδιασμούς μπορούν να προκαλέσουν, αυξάνοντας το άγχος, τις δυσκολίες και τα έξοδα για τις οικογένειές μας, όπως η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις μετά από τις ενδοσχολικές, καθώς επίσης και η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, αφαιρώντας την μέχρι τώρα δυνατότητα επανεξέτασης των μαθητών που για σοβαρούς λόγους υγείας δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν σε κάποιο μάθημα των πανελληνίων εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

     Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας θεωρεί την αντίδραση των μαθητών απολύτως δικαιολογημένη και πιστεύει ότι οι γονείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους.

   Με επιστολή μας θα απευθυνθούμε στην Ένωση Γονέων, στην τοπική ΕΛΜΕ, στα ΔΣ όλων των Λυκείων του Δήμου Διονύσου προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 Το Δ.Σ.

Άνοιξη 16/02/2017