logo


Την Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με μοναδικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την ετήσια έκθεση πεπραγμένων έτους 2016.

Η έκθεση, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών- Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδια περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες αποφάσεων που αφορούν σε:

Α) Θέματα καθορισμού χρήσεων γης, ρυθμιστικών σχεδίων, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβληματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομούμενων, πολεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα, περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.Π.Ο.) και έγκρισης πολεοδομικών μελετών.
Ανάμεσά τους η διάνοιξη της οδού Κουλουψούζη και οδού στο τέρμα της Α. Διάκου στον Άγ. Στέφανο, η μονοδρόμηση οδών στο Κρυονέρι, η υπόγεια ζεύξη κτηρίων της εταιρείας DEMO στο Κρυονέρι, ενώ εκκρεμεί ο ορισμός χρήσεων γης στη Δροσιά.

Β) Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Διονύσου και η τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε επιλεγμένα σημεία στον Άγ. Στέφανο, τη Δροσιά, την Άνοιξη και το Κρυονέρι.

Γ) Γενικά θέματα-Κανονιστικές Αποφάσεις (σύμφωνα με το άρθρο 79 & 82 Κ.Δ.Κ): Χωροθέτηση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στον Άγ. Στέφανο εκ περιτροπής ανά εξάμηνο, οριοθέτηση χώρων στάθμευσης για ΑΜΕΑ στο Κρυονέρι, απομάκρυνση υπερυψωμένων λωρίδων από τη Λ. Πιπεροπούλου, καθορισμός πλαισίου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Δροσιάς, ενώ εκκρεμεί η συνολική χωροθέτηση για τους χώρους τραπεζοκαθισμάτων καθώς και ο καθορισμός τελών για όλους τους κοινόχρηστους χώρους που θα χωροθετηθούν, καθώς και μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας νέας σηματοδοτούμενης φωτεινής διάβασης πεζών επί της Λ. Δροσιάς –Σταμάτας.