logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Χάρτη του Πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου και της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου από τον Σ.Π.Π.Ε.Κ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου, παρουσία Ανωτάτων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, του Δασαρχείου Πάρνηθος, του Δημάρχου Διονύσου του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Διονύσου, μελών ομόρων εθελοντικών ομάδων και πλήθους κόσμου.

sp

Ο ΣΠΠΕΚ κατάφερε μετά από πολλή προσπάθεια και μεράκι των εθελοντών του να ολοκληρώσει μετά από σχεδόν τρία χρόνια το δύσκολο εγχείρημα της χαρτογράφησης και επιχειρησιακής απεικόνισης του Νότιου-Νοτιοανατολικού Τμήματος της Πάρνηθας μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το πρώην Βασιλικό Τμήμα Τατοΐου, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 50.000 στρεμμάτων από τα οποία τα 40.000 στρέμματα περίπου χαρακτηρίζονται ως πυκνό δάσος.

Ο Επιχειρησιακός Χάρτης, σε κλίμακα 1:10.000, υποδεικνύει με σχετικό υπόμνημα την προσβασιμότητα στους δρόμους της περιοχής που καλύπτει, με τη βέλτιστη μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά και επιτρέπει στον συντονιστή μιας επιχείρησης σε ώρα συμβάντος, από οποιοδήποτε σημείο συντονισμού και αν βρίσκεται, να κατευθύνει τους εμπλεκόμενους με ακρίβεια στο σημείο που υποδεικνύεται.

spp

Ο Χάρτης καταγράφει και αποτυπώνει 404 διασταυρώσεις όλων των τύπων, μπάρες απαγόρευσης εισόδου οχημάτων, πύλες, κρουνούς πλήρωσης πυροσβεστικών οχημάτων, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, ρύμες, δεξαμενές ελικοπτέρων, γεφυράκια, πυλώνες της ΔΕΗ, πυροφυλάκια, θέσεις πυροσβεστικών, τοπωνύμια, τον κεντρικό αγωγό αερίου και φυσικά τους δρόμους.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση πινακίδων σε κεντρικά και εμφανή σημεία προσβάσιμα από τους πεζούς και τους επισκέπτες γενικά της περιοχής όπου θα υπάρχουν τα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης (112, 199 και του ΣΠΠΕΚ), και ακριβή στοιχεία αναγνώρισης και προσδιορισμού σαφούς του σημείου πάνω στον Χάρτη, ώστε να καθίσταται απλή και έγκαιρη η διαδικασία εντοπισμού και διάσωσης ή γενικά παροχής βοηθείας.

Αυτό το εργαλείο, σε συνδυασμό με τον αντιπυρικό σχεδιασμό, την εκπαίδευση των εθελοντών από το Πυροσβεστικό Σώμα που τους πιστοποιεί, και τα οχήματα που διαθέτει η ομάδα θα συμβάλει σημαντικά στο γενικότερο μηχανισμό της αντιπυρικής προστασίας για την περιοχή και θα αποτελέσει παράδειγμα για την εν γένει χαρτογράφηση του υπολοίπου ορεινού όγκου της Πάρνηθας αλλά και των άλλων βουνών της Αττικής.

sppe

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον Υποστράτηγο Π.Σ. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, τον Αρχιοπύραρχο Π.Σ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ Μιχαήλ, τον Πυραγό Π.Σ. κ. ΜΠΟΡΑ, τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. ΚΑΤΣΙΚΗ, τον Δήμαρχο Διονύσου κύριο ΖΑΜΑΝΗ Διονύσιο, τον Αντιδημάρχο Πολιτικής Προστασίας κύριο ΤΣΟΥΚΑ την Περιφερειακή Σύμβουλο κυρία Ιωάννα ΤΣΟΥΠΡΑ, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο ΓΙΩΤΗ, τον Δασάρχη Πάρνηθος κύριο ΖΑΡΙΦΗ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου κύριο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. ΥΦΑΝΤΗ Ηλία, ΡΑΪΚΟ Δημήτριο και ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟ Σπυρίδωνα, και φυσικά όλους τους συναδέλφους εθελοντές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και αναγνώρισαν την πολύ σημαντική δουλειά που έγινε. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε και να εξελίξουμε ακόμη περισσότερο αυτό το έργο που σίγουρα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο που θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας. .

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΣΠΠΕΚ