logo


Πριν από λίγες ημέρες, στις 29 Ιανουαρίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Διονύσου πραγματοποίησε την κοπή της πίτας του, καθώς και απολογισμό έργου για το 2016. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου κατηγορούνταν οι δημοτικές Αρχές για αδιαφορία και απραξία σε μια σειρά βασικών προβλημάτων της περιοχής, στην αντιμετώπιση των οποίων πάντως πρωτοστάτησε ο Σύλλογος, απαντά σήμερα με νέο Δελτίο Τύπου η Διοίκηση του Δήμου:

Με αφορμή Δελτίο Τύπου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου και όσα αναφέρονται σε αυτό σχετικά με τη δήθεν απώλεια κοινόχρηστων χώρων, το θέμα της ασφάλειας από διαρρήξεις και το θέμα των διοδίων, προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα εξής:

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, αποφάσισε να αφαιρέσει από τα πάγια περιουσιακά του στοιχεία χώρους που είχαν δηλωθεί ότι ανήκαν στον Δήμο Διονύσου αλλά οι οποίοι είχαν νόμιμα αγορασθεί από ιδιώτες και τους είχαν αποδοθεί από το Κτηματολόγιο με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου αφού πρώτα μήνυσε όσους Δημοτικούς Συμβούλους της προηγούμενης δημοτικής θητείας είχαν πράξει κατά συνείδηση στο συγκεκριμένο θέμα, τώρα λασπολογεί και εναντίον των σημερινών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας και της φύλαξης κτιρίων, εγκαταστάσεων και χώρων του Δήμου Διονύσου, είναι ένα έργο πρωτοποριακό που θα ολοκληρωθεί αποκλειστικά και μόνο με τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής αφού όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, συμπεριλαμβανομένου και του κου Φωτάκη, δεν το υπερψήφισαν. Επομένως η προσπάθεια του προέδρου του Συλλόγου κου Μπομπή, να οικειοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο, εξαίροντας μάλιστα δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας που δεν το ψήφισε, μόνο προκλητική και παραπλανητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τέλος, για το θέμα των διοδίων, η Δημοτική Αρχή πέτυχε να έχει πολιτική δέσμευση του π. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Σκουρλέτη έπειτα από σειρά ενεργειών της και κινητοποιήσεων, εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά το θέμα και έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον σημερινό αρμόδιο Υπουργό με σκοπό να αναληφθούν ανάλογες δεσμεύσεις.

Είναι ανεπίτρεπτο ένας Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος να χρησιμοποιεί τέτοιες πρωτοφανείς μεθόδους παραπληροφόρησης, που βασίζονται σε εσκεμμένες ανακρίβειες και μισές αλήθειες, προκειμένου να μειώσει το δημοτικό έργο και να ιδιοποιηθεί επιτυχίες για να διατηρηθεί στην επικαιρότητα. Είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε Δελτίο Τύπου Συλλόγου αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να μας πλήττει ηθικά παραποιώντας τα γεγονότα.