logo


Με την παρουσία πολλών δημοτών, τέως και νυν δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αλλά και εκπροσώπων και άλλων παρατάξεων πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου η κοπή πίτας της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, με τα πρώτα κομμάτια να κόβει ο πατέρας Χρυσοβαλάντης από τον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου που ευλόγησε την τελετή.

IMG_7670

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Β. Κριεμάδης τόνισε την πολυσυλλεκτικότητα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και τη διάθεση των μελών της για προσφορά, με μόνη ανταμοιβή “όχι το προσωπικό όφελος, αλλά την ικανοποίηση πως κάτι έχουμε πετύχει στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στις γειτονιές μας”. Ενώ παραλλήλισε την κεντρική πολιτική με τη δημοτική σκηνή, όπου διαπίστωσε πως επικράτησε “ο ίδιος λαϊκισμός με τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά η Δημοτική Αρχή”.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλης, που ενημέρωσε το κοινό “για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας και τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, στο μέτρο του δυνατού και μέσω του θεσμικού της ρόλου, να αποτρέψει την περαιτέρω απαξίωσή του”.

Αναφέρθηκε ειδικότερα ο κ. Καλαφατέλης στο πρόβλημα με τα όρια των οικισμών “που το εγκατέλειψε η σημερινή Δημοτική Αρχή”, στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, ιδίως στο ΘΕΣΠΙ και στις Σχολικές Επιτροπές, στην απουσία στοιχειώδους επιχειρησιακού σχεδίου, δυόμιση χρόνια μετά από την ανάληψη θητείας, “με αποτέλεσμα τη μηδενική απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ”, στο έλλειμμα διαδικασιών τοπικής δημοκρατίας, καθώς και στο Βατερλώ της αποχέτευσης, έργο στο οποίο, όπως τόνισε, έχει σημειωθεί ποσοστό ολοκλήρωσης μόλις 20%.

IMG_7681

Κάλεσε τέλος ο τέως Δήμαρχος τα μέλη της παράταξής του σε εκ νέου συστράτευση για το διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές, ενώ προανήγγειλε συνάντηση μέσα στο Μάρτιο για τη σύσταση θεματικών ομάδων και μιας συντονιστικής επιτροπής, που μαζί με την ομάδα των δημοτικών συμβούλων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας θα συνδιαμορφώνουν θέσεις και προτάσεις. Ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε στη νεολαία “η οποία οφείλει να συμμετάσχει περισσότερο στο σχεδιασμό του αύριο του Δήμου Διονύσου διαφορετικά θα πρέπει να υπομένει ‘τρολ’ σαν αυτά που διοικούν σήμερα”.

Στην εκδήλωση, παρίσταντο- πλην των νυν δημοτικών συμβούλων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας- και οι Δ. Σακελλαρίου, Ν. Παππάς, Χ. Παπαβασιλείου και Ν. Καρυστινός από την παλαιά δημοτική ομάδα, ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, οι Λ. Παπαπαναγιώτου και Θ. Κυριακόπουλος από τη Συμμαχία για τον Πολίτη, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, καθώς και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Α. Μαλάτος.

pita

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του κ. Καλαφατέλη έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες καλημέρα σας,

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλους σας να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη, ευημερία και πρόοδο.

Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να κάνουμε την εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξής μας στο Μεγάλη Βρετανία ή στο Χίλτον, δε θελήσαμε όμως να πιάσουμε σειρά έξω από τη βουλή, για να μην έχουμε ‘’χρωστούμενα’’ και έτσι χάσαμε την ευκαιρία…..

Εκμεταλλευόμενος την εθιμική αυτή εκδήλωση, εκτός από το να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας και τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, στο μέτρο του δυνατού και μέσω του θεσμικού της ρόλου, να αποτρέψει την περαιτέρω απαξίωσή του.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της θητείας της διοίκησης και έχουμε ικανά δείγματα γραφής των ικανοτήτων και της δυναμικής της.

Ικανά στελέχη της, πήδηξαν ή υποχρεώθηκαν να πηδήξουν από το καράβι μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο καπετάν Ζαμάνης το σπρώχνει στα βράχια και μάλιστα δίχως να κρατά ο ίδιος το τιμόνι.

Σήμερα δυστυχώς αγαπητοί μου, στον Δήμο Διονύσου, όχι μόνο δεν υλοποιείται κανένα νέο έργο, αλλά έχουν ‘παγώσει’ και αυτά που είχαν δρομολογηθεί. Η σημερινή διοίκηση, είναι ανίκανη να υλοποιήσει το παραμικρό και τρέχει συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις.

Έχει εγκαταλείψει το θέμα ορίων οικισμών για τα οποία είχαμε δώσει μεγάλο αγώνα, ο κος Ζαμάνης έβαλε όλους τους θιγόμενους στο ίδιο καλάθι, με αποτέλεσμα εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν ωφεληθεί να χάσουν την ευκαιρία.

Σπαταλάει με αδιαφανείς διαδικασίες δημόσιο χρήμα καθώς έχει κάνει κανόνα τις απευθείας αναθέσεις. Στον ΘΕΣΠΙ αλλά και τις σχολικές επιτροπές παρατηρούνται φαινόμενα πρωτόγνωρα, δίχως κανέναν έλεγχο, τα οποία έχουμε καταγγείλει και επισημάνει κατ’ επανάληψη ως αντιπολίτευση. Θα μπορούσα να απαριθμήσω δεκάδες περιπτώσεις που η διοίκηση τα έχει θαλασσώσει, όπως έχει απαξιώσει πλήρως και τις διαδικασίες τοπικής Δημοκρατίας. Οι πολίτες στα Δημοτικά Συμβούλια είναι παντελώς αποκλεισμένοι, αλλά ακόμα και όταν τελικά καταφέρνουν να αρθρώσουν λόγο, οι παρατηρήσεις τους αντιμετωπίζονται ως ‘’κατινιές’’ και ‘’ρυπαντικές’’.

Εδώ και δυόμιση χρόνια, δεν υπάρχει ένα στοιχειώδες επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο να ιεραρχεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Δήμου μας. Σχέδιο το οποίο έχουν ακόμα και πολύ χαμηλότερης δυναμικής δήμοι σε όλη τη χώρα. Και βέβαια ως φυσικό επακόλουθο είναι η μηδενική απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ πέραν εκείνων τα οποία είχαμε ετοιμάσει και παραδώσει εμείς ως διοίκηση.
Τέλος ας αναφερθώ στο ‘’Βατερλό’’ της αποχέτευσης ακαθάρτων. Είμαστε σήμερα μετά από 2,5 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής του έργου και μετά από 2 παρατάσεις, οι όποιες δόθηκαν υπέρ του εργολάβου και εις βάρος των δημοτών, στα 20 χιλιόμετρα κατασκευασμένου έργου. Ποσοστό ολοκλήρωσης δηλαδή 20% σε πλήρως χρηματοδοτημένο έργο και με ημερομηνία παράδοσης τον Αύγουστο του 2016 αποτελεί επίτευγμα……για τον κύριο Καλογρίτσα….!!!! Αξίζουν συγχαρητήρια.

Έχουμε λάβει πρωτοβουλίες ως δημοτική ομάδα της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” πολλές φορές σε συνεργασία με τις άλλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, στην κατεύθυνση της δημιουργίας και λειτουργίας διαδικασιών τοπικής Δημοκρατίας στον Δήμο μας, τις περισσότερες φορές όμως προσκρούουμε στα μη ευήκοα ώτα των διοικούντων.

Όπως καταλαβαίνετε από τώρα και μέχρι τις εκλογές έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο έργο και εδώ απαιτείται η βοήθεια όλων. Σε επόμενη συνάντησή μας την οποία μπορούμε να προαναγγείλουμε από σήμερα θα πρέπει να δημιουργήσουμε θεματικές ομάδες και μία συντονιστική επιτροπή της παράταξης η οποία σε συνεργασία και με την δημοτική ομάδα θα συν-διαμορφώνει θέσεις και προτάσεις.

Θα πρέπει επίσης να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε καλύτερα ένα πλαίσιο αμφίδρομης και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ μας, σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας αλλά και την πορεία της παράταξής μας προς τις εκλογές. Όλοι μας στη δημοτική ομάδα, δεν θέλουμε μια παράταξη που θα ενεργοποιείται μόνο στις εκλογές.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας καλέσω να μοιραστούμε όλοι μαζί ένα νέο όραμα για τον Δήμο μας και να εργαστούμε πάνω σ’ αυτό. Τη δημιουργία ενός Δήμου, υπόδειγμα σε ζητήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υποδομών και κοινωνικής μέριμνας. Το χρωστάμε σε όλους τους δημότες μας και ειδικά στη νέα γενιά, η οποία οφείλει να συμμετάσχει περισσότερο στο σχεδιασμό του αύριο του Δήμου Διονύσου διαφορετικά θα πρέπει να υπομένει ‘’τρολ’’ σαν αυτά που διοικούν σήμερα.

Εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε και θα εντείνουμε ακόμη περισσότερο όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση για έναν Δήμο σύγχρονο, δίκαιο και κυρίως αποτελεσματικό που να σέβεται τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα των κατοίκων του, το δικαίωμά τους, στην συμμετοχή και στην από κοινού διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου Διονύσου .

Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία, δημιουργία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της εποχής.

Σας ευχαριστώ πολύ.