logo


*Εργοτάξιο αποχέτευσης- η λειτουργία του οποίου προκαλεί όχληση και ρύπανση
*Οδοκαθαρισμός- “κυριολεκτικά ανύπαρκτος”
*Αποκομιδή απορρριμμάτων- που “παραμένουν και προσαυξάνονται”
*Και τέλος, “επιλεκτική μεταχείριση του κέντρου του Αγ. Στεφάνου και άλλων περιοχών του Δήμου εις βάρος της περιφέρειας”.

Αυτά καταγγέλλει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια με έγγραφες διαμαρτυρίες αλλά και σε συναντήσεις του- και με ομάδα κατοίκων- με το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδια, ο τοπικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη Δημοτική Αρχή Ν. Νικηφοράκης, καταγράφοντας τα προβλήματα της γειτονιάς του στο Λόφο Νυμφών. Αυτά και επανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, παρουσία ομάδας κατοίκων.

Όπως έχει καταγράψει η Οδός Διονύσου, τα παραπάνω, με τα οποία συμφωνεί η πλειονότητα των τοπικών συμβούλων, έχουν ακουστεί ουκ ολίγες φορές στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου του Αγ. Στεφάνου, όπου ο κ. Νικηφοράκης προσέθετε πως παρά τη σχετική αλληλογραφία του με τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα προβλήματα αγνοούνταν συστηματικά από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

IMG_7644 IMG_7653

Επιπροσθέτως, όπως φαίνεται και από την αλληλογραφία αυτή, ενώ η πρώτη επιστολή των κατοίκων προς το Δήμο, με την επισήμανση για τα προβλήματα και την επιβάρυνση που θα προκαλούσε στην περιοχή η εγκατάσταση του εργοταξίου της αποχέτευσης, εστάλη το Νοέμβριο του 2014, χρειάστηκε να περάσουν δυο χρόνια, μέχρι το Νοέμβριο του 2016, για να έρθει κάποια απάντηση εκ μέρους του Δημάρχου- και μόνο αφού ο τοπικός σύμβουλος επεσήμανε σε ακόμη ένα έγγραφό του πως αυτή η ολιγωρία είναι απαράδεκτη και συνιστά παράβαση καθήκοντος.

n3 IMG_7650

Ενώ, όπως υπογραμμίζεται κατηγορηματικά, ακόμη αναμένεται μια αντίστοιχη απάντηση από τον Αντιδήμαρχο, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις τού τελευταίου, ενώπιον των κατοίκων, ότι θα “ταράξει τον ανάδοχο στη νομιμότητα”. Αναφορά, επιπλέον, για τα προβλήματα έχει γίνει από κάτοικο και στο Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίο επίσης επί μήνες καθυστέρησε να δοθεί απάντηση εκ μέρους του Δήμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο κ. Νικηφοράκης έχει πολλές φορές ανακινήσει και ζήτημα αντιστοιχίας ανάμεσα στα δημοτικά τέλη που πληρώνει ένας δημότης και στις παροχές που δικαιούται να περιμένει από το Δήμο: ”Σαν τοπικός σύμβουλος αλλά και σαν κάτοικος και δημότης Διονύσου απαιτώ να πιάνουν τόπο τα δημοτικά τέλη που πληρώνω, αλλιώς θα τα ζητήσω πίσω”, είχε δηλώσει το Νοέμβριο του 2016, με αφορμή μια ακόμη διαμαρτυρία του. Ενώ επανειλημμένα έχει ζητήσει από το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του Μ. Κασαπάκη να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε- για την κατάσταση στην περιφέρεια της πόλης- να υπάρξει συλλογική αντίδραση από όλους τους εκλεγμένους στον Άγ. Στέφανο δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τόσο της Διοίκησης όσο και των παρατάξεων της μειοψηφίας, με στόχο να ασκηθεί πίεση για τη λύση των προβλημάτων. Στην παραπάνω πρόταση ο κ. Κασαπάκης ήταν εξαρχής αρνητικός, μια που, όπως δήλωνε, ο ίδιος είναι εκλεγμένος με τη Δημοτική Αρχή. Παραδέχεται, εντούτοις, σε ενημερωτική επιστολή του προς τους Αντιδημάρχους Π. Τσούκα και Α. Πέππα πως οι υπόλοιποι 3 συνάδελφοί του τοπικοί σύμβουλοι συμφωνούν με τα καταγγελλόμενα από τον κ. Νικηφοράκη, ενώ καλεί  τους δυο Αντιδημάρχους να ενημερώσουν τους τοπικούς συμβούλους για τις ενέργειές τους γύρω από τα συγκεκριμένα προβλήματα.

IMG_7651 IMG_7652

Λίγες ημέρες μετά από τη συνεδρίαση του Τοπικού, συνεδρίασε και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Ιανουαρίου, οπότε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας έθεσε ερώτημα σχετικό με τα παραπάνω. Η απάντηση του κ. Ζαμάνη ήταν ενδεικτική: «Δεν γνωρίζω, είπε ο Δήμαρχος, αν υπάρχουν έγγραφα αναπάντητα ή αν έχουν καθυστερήσει οι απαντήσεις. Αν το πρόβλημα είναι με το εργοτάξιο αποχέτευσης, η όχληση είναι κατανοητή. Όσο για τον οδοκαθαρισμό, δουλεύουμε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορούμε».