logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 29.01.17 το μεσημέρι έγινε, με μεγάλη επιτυχία, η κοπή της πίτας του Συλλόγου, στο Πολιτιστικό κέντρο της Δημ. Κοινότητας Διονύσου, παρουσία περισσοτέρων από 100 συμπολιτών μας, μελών και φίλων του Συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κ. Μπομπή, κοπή της πίτας, πλούσιο μπουφέ και εκλεκτό μουσικό πρόγραμμα, με σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια, από τους συμπολίτες μας, που απαρτίζουν την «Διονυσιακή Κομπανία» κ.κ. Λ. Μαϊρόπουλο, Ε. Ρούπακα και Β. Τασούδη, οι οποίοι με την δεξιοτεχνία τους στο τραγούδι και τα όργανα, μας χάρισαν απολαυστικές μελωδικές στιγμές για περισσότερο από μία ώρα.

Οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας αυτή, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον Σύλλογό μας και ευχόμενοι να επαναλάβουμε ανάλογες τέτοιες πετυχημένες εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου κ. Ι. Καλαφατέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου κ.κ. Ι. Φωτάκης και Α. Καρασσαρλής, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητος κ. Α. Μπάσης, καθώς και πρώην Πρόεδροι του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Διονύσου και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου, αλλά και πλήθος καταξιωμένων και επωνύμων συμπολιτών μας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχήθηκε σε όλες και όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία για το 2017, τόνισε την ανάγκη ότι για να αποκτήσει ο Σύλλογός μας την απαιτούμενη φωνή και δύναμη, προκειμένου να διεκδικήσει και προωθήσει τα σημαντικά θέματα της περιοχής μας, που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή και δράση, όσον το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας, οι οποίοι με τις ιδέες και προτάσεις τους, θα βοηθήσουν τον Σύλλογό μας για να πετύχει τους σημαντικούς στόχους του.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε περιληπτικά σε μερικές σημαντικές παρεμβάσεις του Συλλόγου το 2016.

Α) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 260 στρεμμάτων περίπου, στην Δημ. Κοινότητα Διονύσου. Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται πολλά χρόνια, ώστε οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι να παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Διονύσου. Όμως, από την αμέλεια και την ολιγωρία των Δημοτικών Αρχών, αλλά και την υποστήριξη και βοήθεια των έξι τοπικών Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας (με εξαίρεση τον κ. Ι. Φωτάκη), κινδυνεύουν να χαθούν εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου, από αυτούς που τα διεκδικούν (Εθνική Τράπεζα, Συνεταιρισμός ΑΙΟΛΙΣ και Λατομεία Διονύσου) .

Επισημαίνεται ότι στο πρόσφατο ΔΣ Διονύσου της 24.01.17, ψηφίστηκε η διαγραφή, αρκετών από τους ανωτέρω κοινόχρηστους χώρους, από την περιουσία του Δήμου Διονύσου, με την συναίνεση δυστυχώς και των τοπικών Δημοτικών Συμβούλων, με εξαίρεση τον κ. Φωτάκη.

Β) Θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στον Δήμο Διονύσου, από διαρρήξεις και κλοπές. Για το θέμα αυτό ο Σύλλογός μας πήρε πολλές πρωτοβουλίες, από το καλοκαίρι του 2015, έκανε παρεμβάσεις στις Δημοτικές Αρχές και κατάφερε να ψηφισθεί στο ΔΣ της 19.04.2016, ένα σημαντικό ποσό για την φύλαξη ευαίσθητων χώρων του Δήμου μας.

Δυστυχώς εννέα μήνες μετά, η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Γ) Θέμα ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Και στο θέμα αυτό ο Σύλλογος πήρε πρωτοβουλίες, πραγματοποίησε συγκεντρώσεις, εγκρίθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ από τους συμπολίτες μας, στο οποίο συγκεντρώθηκαν 6000 υπογραφές και κατετέθη στην Βουλή.

Μετά από όλα αυτά, το καλοκαίρι του 2016, η σκυτάλη παραδόθηκε στον Δήμαρχο Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, ως αρμοδίου θεσμικού παράγοντα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την απαλλαγή μας από τα ΔΙΟΔΙΑ.

Δυστυχώς και στο θέμα αυτό ο κ. Δήμαρχος μέχρι σήμερα ολιγωρεί και αδιαφορεί, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Συλλόγου μας.

ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΚΚΡΕΜΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος, παρά τις δυσκολίες, αντιξοότητες και την έλλειψη συνεργασίας από τις Δημοτικές Αρχές, θα συνεχίσει και το 2017, με τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του, να προασπίζει τα μεγάλα και σημαντικά θέματα της περιοχής μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. Μπομπής                        Ν. Βαρβαρόπουλος