logo


Ολοκληρώθηκε, μετά από 5 μήνες δουλειάς, ο Χάρτης επιχείρησης και διαφυγής, που κατάρτισε με δική του πρωτοβουλία και ίδιους πόρους το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου.

prosklhsh

Η πρώτη αναφορά για την εκπόνηση του Χάρτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2015, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου για τα Κλιμάκια Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Πρόκειται για χάρτη, είχε πει τότε ο επικεφαλής του ΣΠΠΕΚ Κ. Ζηκίδης, που αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια τη ζώνη ευθύνης του Κλιμακίου, έχοντας διπλό ρόλο- επιχείρηση και διαφυγή του χρήστη από το σημείο του συμβάντος μέσα στο δάσος, και καθοδήγηση από τον επικεφαλής του Κλιμακίου μέσω ασυρμάτου προς το πλήρωμα. Στο Χάρτη έχουν καταγραφεί όλοι οι δρόμοι και οι κρουνοί της περιοχής ευθύνης των Εθελοντών, ώστε να διευκολύνεται και ο επισκέπτης αλλά και αυτός που επιχειρεί σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς.

Ο Χάρτης θα παρουσιαστεί στο κοινό την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ζηκίδη, η παρουσίαση θα αφορά στο πρώτο μέρος του συνολικού Επιχειρησιακού Σχεδίου των Εθελοντών, που είναι η χαρτογράφηση των δρόμων. Για τη συμπλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου απαιτείται και η σηματοδότηση των καταγεγραμμένων δρόμων, που αποτελεί χωριστό κεφάλαιο και απαιτεί περαιτέρω χρηματοδότηση.