logo


Κοινό μυστικό είναι πως οι σχέσεις ανάμεσα στο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη και στον Στ. Μιχιώτη είναι σήμερα στο χειρότερο δυνατό σημείο. Οι δυο άλλοτε στενοί συνεργάτες, στην πορεία του κ. Ζαμάνη προς την κατάκτηση της τοπικής αρχής αλλά και στην αρχή της θητείας του, μετά βίας ανταλλάσσουν τυπική καλημέρα, ενώ ο καθένας από την πλευρά του δείχνει έργω και λόγω- και συχνά δημοσίως- πόσο (δεν) εκτιμά τον άλλον. Παραμένει εντούτοις ο κ. Μιχιώτης δημότης αυτής της πόλης, όπως παραμένει και ο κ. Ζαμάνης ο Δήμαρχός της. Δήμαρχος για όλους τους πολίτες, και αυτούς που τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν αλλά και αυτούς που του ασκούν κριτική. Ειδικά αυτών των τελευταίων τα λόγια, ο καθένας και ειδικά αυτός που κατέχει δημόσιο αξίωμα, θα έπρεπε να λογαριάζει περισσότερο, μια που είναι συνήθως οι πρώτοι που εντοπίζουν τα στραβά, όπως είπε -σε ελεύθερη απόδοση- ο κυνικός Αντισθένης.

Μια τέτοια περίπτωση κριτικής είχε να αντιμετωπίσει και στη χθεσινή (Τρίτη 24 Ιανουαρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζαμάνης, όταν συζητείτο η εικόνα- μάλλον, η απουσία της- που παρουσιάζει ο ΘΕΣΠΙΣ, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που προσφάτως καταργήθηκε και επισήμως. Για το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο η παρούσα Διοίκηση είχε δεσμευθεί προεκλογικά και επέμενε μετεκλογικά πως θα ξεκινούσε έλεγχο σε βάθος, μια που πολλά ακούγονταν και γράφονταν τα περασμένα χρόνια αναφορικά με την οικονομική του διαχείριση- ασχέτως αν στην πορεία αντί του ελέγχου προέκυψε κατάργηση.

Εκείνες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής για έλεγχο στο ΘΕΣΠΙ υπενθύμισε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μιχιώτης. Και εισέπραξε την πλέον αδικαιολόγητη, την πλέον καταδικαστέα, την πλέον απαξιωτική, την πλέον θλιβερή απάντηση που Δήμαρχος θα μπορούσε να δώσει σε δημότη: “Είναι ρυπαντικό για μένα να κάνω διάλογο με σένα”!, εγκαινιάζοντας έτσι καινοφανή πρακτική στο διάλογό του με τους πολίτες.

Στο εξής, ας το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά όποιος δημότης θελήσει να έρθει στο ανώτατο όργανο του Δήμου και να ασκήσει- θου Κύριε!- κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Αν αγνοεί, τέλος, ο κ. Ζαμάνης τον Αντισθένη, ας του θυμίσει κάποιος από τους συμβούλους του τον πιο γνωστό Σοφοκλή– και το πόσο η εξουσία δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του ανθρώπου.