logo


Δεν αφήνει αναπάντητη την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση τριών από τις 4 παρατάξεις της μειοψηφίας, για τους λόγους που αρνούνται να δώσουν απαρτία στη Δημοτική Αρχή- εφόσον η ίδια δεν κατορθώνει να την εξασφαλίσει με τους δικούς της συμβούλους- κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και με σημερινό Δελτίο Τύπου ο Δήμος Διονύσου καταγγέλλει πως η στάση αυτή οφείλεται σε έλλειμμα πολιτικών προτάσεων και σε απόπειρα δυσχέρανσης του παραγόμενου δημοτικού έργου, με στόχο το μικροπολιτικό όφελος. Και αυτά, την παραμονή μιας ακόμη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που προέρχεται από αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας:

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου παρατάξεων της μειοψηφίας δήμου Διονύσου και για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή έχει κατ’ επανάληψη πάρει πρωτοβουλίες για συναινετικές διαδικασίες σε όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου αλλά και έχει εμπράκτως αποδείξει τη συναινετική της διάθεση, με τη διευρυμένη εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας σε διοικητικά συμβούλια νομικών προσώπων του Δήμου αλλά και με διαπαραταξιακές συσκέψεις. Συνεπώς, κάθε αναφορά σε έλλειψη συναινετικού πνεύματος από μέρους της Δημοτικής Αρχής δεν είναι αληθής.

Δυστυχώς ορισμένες παρατάξεις της μειοψηφίας στην ουσία δεν ενδιαφέρονται για συναίνεση αλλά για συνδιοίκηση, αρνούμενες να αντιληφθούν ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλεγεί από τους δημότες για να εφαρμόσει το προεκλογικό της Πρόγραμμα, όπως και πράττει με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες, το συμφέρον των δημοτών και το καλό του τόπου.

Στο αναφερόμενο Δελτίο Τύπου, είναι προφανής η απολογητική διάθεση από μέρους τους όπως και η απόκρυψη των πραγματικών λόγων της συστηματικής αποχής τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έξω από κάθε κανόνα δημοκρατικής δεοντολογίας. Οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με το έλλειμμα πολιτικών προτάσεων και με την προσπάθειά τους, αφενός να διατηρηθούν στην επικαιρότητα και αφετέρου να δυσχεράνουν την πορεία του παραγόμενου δημοτικού έργου, για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους. Έτσι εξηγείται και το ότι, όποτε υπάρχει απαρτία από την παρουσία των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, εισέρχονται στην αίθουσα και λαμβάνουν κανονικά μέρος στη συνεδρίαση εμπαίζοντας στην ουσία, με αυτή τους την στάση, τους δημότες και ευτελίζοντας τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πολιτικός λόγος οφείλει και πρέπει να εκφράζεται εντός του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένα επιχείρημα των παρατάξεων δεν τις εξαιρεί από την ηθική και θεσμική υποχρέωση που φέρουν απέναντι στους δημότες που εκπροσωπούν, αρνούμενες να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του και θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα.

Ελπίζουμε οι παρατάξεις της μειοψηφίας και οι δημοτικοί τους σύμβουλοι σύντομα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνειδητοποιήσουν το χρέος και την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους δημότες, που τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους και να λειτουργήσουν μέσα στο απαραίτητο κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης, για όλα τα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας.