logo


Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι και αυτό της μεταβολής για δυο σχολικές μονάδες της πόλης- του 3ου Δημοτικού Διονύσου και του Δημοτικού Δροσιάς. Τα δυο σχολεία, υπενθυμίζεται, συστεγάζονταν για τρία χρόνια και μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο κτήριο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Καργάκου, το οποίο μισθώνει ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες του σε σχολική στέγη.

Μετά τη μεταφορά του Δημοτικού Δροσιάς στην αρχική έδρα του, στο κτήριο επί της οδού Αργυρουπόλεως, τα δεδομένα- μαθητικό δυναμικό, αποστάσεις που καλούνται οι μαθητές να διανύσουν, προσφερόμενος σχολικός χώρος- διαφοροποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να προτείνει την προαγωγή του 3ου Δημοτικού Διονύσου, που παραμένει στο κτήριο Καργάκου, από 8θέσιο σε 12 θέσιο (σ.σ. δηλαδή με 12 οργανικές θέσεις δασκάλων), μια που η πρόβλεψη για το μαθητικό δυναμικό που μπορεί να φιλοξενήσει φτάνει στους 300 μαθητές, από 172 που φοιτούν σήμερα. Παράλληλα η Διεύθυνση προτείνει τον υποβιβασμό του Δημοτικού Δροσιάς από 8θέσιο σε 6θέσιο, εφόσον ο αριθμός των 127 μαθητών που φοιτούν σήμερα στο κτήριο της οδού Αργυρουπόλεως “προβλέπεται να παραμείνει μελλοντικά στα ίδια επίπεδα”.

Για το ίδιο θέμα, στο οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται στην προσεχή συνεδρίασή του να γνωμοδοτήσει, θα συζητήσει σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και η Ένωση Γονέων του Δήμου στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Σπουδών του Υπ. Παιδείας σε έγγραφά τους, «για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές με στόχο τη δημιουργία άρτιων, εξοπλισμένων και επαρκώς στελεχωμένων σχολικών μονάδων».