logo


Με μοναδικό θέμα τον κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Διονύσου, θα συνεδριάσει για μια ακόμη φορά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την προσεχή Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω κανονισμός εκκρεμεί για πάνω από ενάμιση χρόνο, ενώ η τελευταία απόπειρα να συζητηθεί στην ίδια Επιτροπή, τον περασμένο Οκτώβριο, έπεσε στο κενό, μια που εκείνη η συνεδρίαση είχε αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας και εν μέσω αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε μέλη της Διοίκησης.

Σύμφωνα και με παλαιότερα ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου, η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην ψήφιση του Κανονισμού για τα δημοτικά Κοιμητήρια, οφείλεται στις προτάσεις τριών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής (Π. Ταουξή, Θ. Κρητικός και Α. Πέππα) να εξαιρεθούν από την επιβολή τελών οι δικαιούχοι των ιστορικών, όπως τα αποκαλούσαν, Κοιμητηρίων του Αγ. Στεφάνου και της Σταμάτας, που ιδρύθηκαν από τους γηγενείς κατοίκους με παραχώρηση τμήματος των ιδιοκτησιών τους. Ήδη στο νέο Σχέδιο Κανονισμού, όπως θα έρθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για συζήτηση, τα Κοιμητήρια Πευκοφύτου και Σταμάτας συνδέονται άμεσα με τους γηγενείς κατοίκους και εξαιρούνται από τις διατάξεις οι οποίες θα ισχύσουν για τα υπόλοιπα δημοτικά Κοιμητήρια.

Tο Σχέδιο Κανονισμού, αφού συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο όπου για την ψήφισή του απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των 21 μελών του Σώματος. Η απόφαση αυτή στέλνεται στην Περιφέρεια για έγκριση. Όμως εν συνεχεία θα πρέπει και η Οικονομική Επιτροπή να συζητήσει τα προβλεπόμενα τέλη, τα οποία πρέπει επίσης να έλθουν προς συζήτηση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την ίδια απόλυτη πλειοψηφία. Και αυτή η απόφαση θα σταλεί στην Περιφέρεια, και εφόσον εγκριθεί, τότε μαζί με το Σχέδιο Κανονισμού θα αποτελέσουν τον ενιαίο Κανονισμό Κοιμητηρίων του Δήμου.